Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de STK'lar ve sendikalarla yaptığı toplantıda kendilerine söz hakkı verilmeyen Birleşik Kamu İş Konfederasyonu CHP İl Yönetimi'ne tepki gösterdi.

KESK ve DİSK'e söz hakkı verip Birleşik Kamu İş'e söz hakkı vermediği için CHP İl Yönetimi'ni taraflı olmakla itham eden Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı sendikaların yöneticileri, Genel Başkan Kılıçdaroğlu konuşurken salonu terk etti. 

YÖNETİME TEPKİ, İKİ İSME TEŞEKKÜR

Konuya dair çıkışta basına açıklama yapan Birleşik Kamu iş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, CHP İl Yönetimi'ni sert dille eleştirirerek “ Tepkimiz Genel Başkana değil İl Yönetimine”   dedi. Yiğit konuşmasını şöyle sürdürdü: Referandum öncesi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun topluma ve STK'lara karşı gösterdiği duyarlılığını keşke İl yönetimi de gösterebilseydi. Biz Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir örgütü olarak Eğitim İş, Büro iş, Genel Sağlık İş ve Tüm Yerel sen sendikalarımızın yöneticileri ile salonda bu  büyük buluşma için  saat 10.30 dan itibaren hazır bulunduk.Bu buluşmada görev alan bazı il yöneticileri  maalesef kürsüde bize söz hakkı vermemişler ve yok sayılmışızdır. Bu yöneticiler aynı zamanda bazı STK'ların basın danışmanı gibi çalışmaktan geri kalmamaktadır. Bizim Birleşik Kamu iş Konfederasyonumuzun referandum süreci ile ilgili görüşlerini bizim dışımızda  hiçbir sendika deklare edemez  Biz 2010 yılında da Hayır cephesindeydik, şimdi de Hayır cephesindeyiz. Bugün yaşadıklarımız 7 ay önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Ağustos İzmir Mitinginde de yaşamıştık. Yine örgütümüz ile alanda olmamıza rağmen o zamanki il yönetimi  konfederasyonumuzu görmezden gelmiş bırakın kürsü hakkını  Konfederasyon Genel Başkanımızın ismi dahi söylenmemiştir. Bu kriz CHP Genel Merkezi'nde masaya yatırıldığında  mevcut il başkanı istifa etmiştir. Görüyoruz ki  il başkanının istifası çözüm değil. Bu tip etkinlikleri organize eden Yöneticiler bu tutumlarından vazgeçmediği sürece bu tür krizlerle hep karşı karşıya kalacağız. Bu kriz yaşanırken Çiğli Belediye başkanımız Hasan Arslan ve İl Yöneticimiz Utku Gümrükçü olaya müdahil olup çözüm bulmak istemişse  dahi  kürsüyü yönetenler tarafından retedilmiştir. Bu uğraşlarından dolayı Çiğli Belediye başkanı Sayın Hasan Arslan ve İl yöneticisi Utku Gümrükçü’ye örgütüm adına teşekkür ediyorum. CHP İl teşkilatı tarafından bize yaşatılan bu kriz ile ilgili CHP  Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu  hafta içinde ziyaret edip geniş kapsamlı bir dosya sunacağız.  Bizi yok sayanları biz de bundan sonra yok sayacağız” 

Editör: Haber Merkezi