İlk olarak CHP Buca İlçe Başkanlığını ziyaret eden Yüksel ve beraberindekileri, ilçe başkanlığına gelişleri sırasında İlçe başkanı Çağdaş Kaya ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina karşıladı. Yaptıkları ziyaretlerin, ilçe binalarında gerçekleşen son ziyaretler olduğunu söyleyen Yüksel, şunları ifade etti.

TÜM KATLİAMLARDAN AKP İKTİDARI SORUMLUDUR

Bugün ilçe başkanlıklarımızda İlçe yönetimlerimiz ve örgütümüzle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Sizlerle hem Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu hem de partimizin hedeflerini konuşmak için geldik.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin kötü yönetilmesinden kaynaklanan çok büyük sıkıntılarımız var. Bunca terör, kaos ve kriz ortamında gözler Cumhuriyet Halk Partisine dönmüş durumda. İnsanlar umutlarını bizde arıyorlar. Son 5 ayda Ankara’ da meydana gelen patlamalarda 169 insanımızı kaybettik. Barış isterken halay çeken gençlerimiz, evine gitmek için servislerinde olan, duraklarda bekleyen masum vatandaşlarımız terörün kurbanı oldu. Tüm bu olaylar sonrası AKP iktidarından hep aynı sözleri, hep aynı bahanelerini duyduk. Açıkça belirtiyoruz ki, 7 Haziran Seçimleri sonrasında meydana gelen tüm terör olaylarından ve katliamlardan AKP iktidarı sorumludur. Bu iktidar ülkemizin sınırlarını delik deşik etmiş, komşularımızın iç işlerine müdahale ederek gizli kapaklı ilişkiler kurmuş ve terör ithal etmiştir. Ve bu olayları engellemek içinde bir şey yapmıyor, yapamıyordur. Bunca katliama rağmen, ülkenin içine sokulduğu bu savaş ortamına rağmen tüm bakanlar ve iktidar sıkı sıkıya koltuklarına bağlanmış durumda, Kimse istifa etmeyi aklından bile geçirmiyor.

Başbakan Davutoğlu sus pus olmuş, Bakanlar kendi koltuklarının derdine düşmüş, saray kaos üretmeye, Anayasayı çiğnemeye, mülteciler üzerinden para pazarlığı yapmaya davam ediyor. Bu durumda geriye sadece CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kalıyor. İnsanlar bu sorunların çözümü, güçlü bir iktidar için şimdi gözlerini CHP’ye çevirdi. Türkiye, kin ve nefret söylemlerinden, terörden, savaştan kurtulmak istiyor. Artık ülke normalleşmek, huzur ve barış ortamı bekliyor. AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğinde herkes hemfikir. Bizler gücümüzü aldığımız kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurt Sulh, Cihanda Sulh” sözünü ilke edinerek, önce ülkemizde sonra da bölgemizde bu savaşı bitirebiliriz. CHP ülkeyi nasıl yönetecek diye soranlar olabilir. Onlara İzmir’i göstermemiz yeterli, İzmir’de yerel yönetimlerimde iktidarız. İzmir’deki huzur ve birlikteliği, herkese eşit verilen hizmeti ve kalkınmayı gören herkes, Türkiye’yi de nasıl yöneteceğimizi görür.

HEDEF YÜZDE 60

İzmir olarak sorumluluklarımız daha fazla. Bizler İzmir için ilk yerel seçimde kendimize yüzde 60’lık bir hedef koyduk. Bu hedef aynı zamanda CHP iktidarının anahtarı da olacaktır. Biz bu hedefleri koyarken, ülkemizde böylesine kötü bir durumdayken, birbirimizle çekişmeye, tartışmaya ayıracak vaktimiz yok. Halk bizi umut olarak görürken, bizlerin bu umudu gerçeğe dönüştürmekten başka bir işimiz olamaz.

Hepimize en çok gelen sorun işsizliktir. AKP iktidarının yarattığı bu işsizlik ülkemizin en büyük sorunlarından birisi. AKP bu sorunu çözmek istemiyor çünkü yoksulluğu yöneterek iktidarda kalıyorlar. Türkiye tarihinin en büyük krizi 2002’de yaşandığında ülkemizde işsizlik rakamı yüzde 8’di. Bugün ise TÜİK’in her türlü çarpıtmasına rağmen yüzde 11’dir. İzmir’de yaklaşık 250 bin işsiz var ve bunların 150 bini partilimiz. İşsizliği bitirmek için iktidarı değiştirmemiz ve iktidar olmamız lazım. Her an bir referandum veya seçimle karşı karşıya kalabiliriz. Onun için çalışmak, örgütçe diri kalmak zorundayız. Sandık bazında örgütlenmeye çk büyük önem veriyoruz. Artık her sandıkta bir örgütümüz olacak. “Bizsiz olmaz” projesiyle her eve gireceğiz ve her sorunu çözmeye çalışacağız. Başarılı bir sandık örgütlenmesi, zaten seçimlerde alacağımız başarılı sonuçları da bizlere önceden gösterecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözümün, ülkeye yeniden kalkınmayı, barışı ve huzuru getirecek projelerin sahibi biz olacağız. Halkımıza bunu iyi anlatmalı ve onları da bunun bir parçası yapmalıyız.

Buca ilçe ziyaretinin ardından, Yüksel ve beraberindeki İl Yönetim Kurulu üyeleri sırasıyla Gaziemir ve Narlıdere İlçe Başkanlıklarını' da ziyaret ederken, ziyaretlere CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu ve Özkan Yıldız'da eşlik etti.

İLÇE BAŞKANLARI NELER SÖYLEDİ?

Buca CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya

İl Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzu ağırlamaktan son derece mutluyuz. İzmir için koyulan hedeflere Buca’ da ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yok. Burada belediyemiz ve örgütümüzle çok uyumlu bir çalışma içindeyiz. Tüm üyelerimizle Buca’da sokaklarda çalışmaya ara vermeden devam ediyoruz.

Gaziemir CHP İlçe Başkanı Umut Tekin

İl Yönetim Kuruluna iki bayan yönetim kurulu üyesi verdik. Bu bizim için ayrı bir mutluluk. Sayın il başkanımızın sandık bazlı örgütlenme modelini ilk olarak tamamlayan ilçe olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk seçimlerde bu çalışmamızın Gaziemir’de sandıklara çok olumlu yansıyacağına inanıyoruz.

Narlıdere CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat

Neredeyse gece yarısı olacak ve il başkanımızla il yöneticilerimiz çalışmaya devam ediyor. Bu bizlere de örnek olacak bir çalışmadır. Gece gündüz demeden Narlıdere de tüm örgütümüzle birlik içinde çalışıyoruz. İl Başkanımızın tüm hedeflerine ilçe olarak katkı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Editör: Haber Merkezi