İZ GAZETE- Buca'da CHP Buca İlçe Başkanlığı ve İlçe Gençlik Kolları tarafından 'Zam Duvarı' kuruldu. Duvara büyük ilgi gösteren ilçe sakinleri, 'Zam Duvarı'na elektrik faturalarını astı, geçim sıkıntılarını yazıya döktü. Bunun yanında eyleme katılan vatandaşlar, erken seçim taleplerini yineledi.

'Zamlar geri çekilmeli'

CHP Buca Gençlik Kolları'nın sosyal medyadan eyleme ilişkin yaptığı paylaşımda, "Gençlik Kollarımız ile birlikte ülkemizdeki zamlara dikkat çekmek amacıyla hazırladığımız Zam Duvarı’nda biz de vatandaşlarımızla birlikte tepkimizi dile getirerek “Zamları Geri Çek!” dedik. Esnaf da, çiftçi de, vatandaş da zamlardan mağdur! Elektrikten, doğalgaza; akaryakıttan, gıdaya hemen hemen her alanda uygulanan tüm zamlar derhal geri çekilmeli! Çözüm sandık, çözüm #HemenSeçim" ifadeleri yer aldı.

Eyleme CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş da katıldı. Zamların artık zulmün kendisi haline geldiğini vurgulayan Hacer Taş Gültepe, “Mutfaktaki yangın her geçen gün harlanıyor. Sefasını sürmediğimiz ekonomik politikalarının cefasını çekmemizi istiyorlar. Saray rejimi, zamlar karşısında vatandaş ezilirken onlar şatafatlarından, lükslerinden zerre taviz vermiyor. Zamların cevabını da sandıkta vereceğiz. Ev ve dükkan kiralarının üstünde olan faturalar vatandaşımıza yoksulluğun dibinin dibini gösterdi. Bu yoksulluğa neden olanlara da hesabını soracağız. Faturalar adeta bir ev sahibi, esnafın ise ortağı haline gelmiş. Gündüz kurulan pazar yerleri adeta sinek avlıyor. Pazarcı satamıyor, vatandaş ancak geç saatlerde çürükler ucuza alacağım diye geç saatlerde pazarını görüyor. Halkımız adeta yaşamaya çalışıyor. Şimdi aslolan halkımızla dayanışmak. Bizler de bugün mutfaktaki, evlerdeki, pazardaki, Çarşıdaki, dükkanlardaki ekonomik yangının fotoğrafını çektik, saraya göndermek üzere. Bugün bu fotoğrafları biz göndereceğiz, yarın halkımız onları gönderecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi