İZ GAZETE - Hafta sonu gerçekleşen CHP Konak Kadın Kolları Kongresi’nde Kürt kökenli kadınların fotoğraflarını paylaşarak ‘HDP kongresinde bile buradan az Kürt vardır. Konuşmakla olmuyor, kan dökülecek’ ve Mardinli Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı kast ederek “CHP Konak Kürtlere emanet edilmiş. Yaşasın Türk ulusu yaşasın Türk yöneticiler" şeklinde ifadeler kullanan CHP üyelerine bir tepki de partinin Parti Meclisi üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç’tan geldi.

Konuya dair gazetemize açıklamalarda bulunan Kılıç, “Cumhuriyet Halk Partisi emek mücadelesinden ve evrensel dayanışmadan kaynağını alan sosyal demokrasinin, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barışçı ve adil bir dünya, emeğin yüceliği, kadın erkek eşitliğine inanan; bu değerleri gerçekleştirmeyi hedefleyen; devleti, kişilerin özgürlüklerini ve refahını sağlamaya yönelik bir hizmet aracı olarak kabul eden çağdaş demokratik sol bir siyasal partidir” dedi.

'KABUL EDİLEMEZ'

CHP’nin amaçlarından birinin her türlü ayrımcılığa ve dışlanmaya karşı mücadele etmek ve bu tür işlemlere maruz kalan kişilerle dayanışma halinde olmak olduğunun altını çizen Kılıç, “Partimiz her tür ayrımcılığın karşısındadır, hele ki mücadele ettiğimiz faşist iktidar toplumun her kesimini farklı bahanelerle ayrıştırdığı ve kutuplaştırdığı böyle bir dönemde; bu tür ırkçı söylemler kabul edilmez olduğu gibi partimizin mücadelesine, bu partide emek verenlere ve partimize gönül vermişlere ihanettir” ifadelerini kullandı.

Kılıç, şahıslar hakkında CHP’nin yetkili kurullarının gerekli işlemleri yapacağını kaydetti.  

Editör: Haber Merkezi