AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’na katıldı. Erdoğan, konuşmasında, “Şu anda faiz lobileri çökmeye başladı ve artık faizde tek haneli rakama doğru iniyoruz. Özel sektör bankaları da faizlerini düşürmeye başladı” ifadelerini kullandı.

“SAPKIN VE SAPIK AKIMLAR”

Erdoğan, “Milletimizi sapkın ve sapık akımların saldırılarından beraberce koruyalım. Farklı siyasi partiler olarak 2023 seçimi öncesi tarihi bir uzlaşmaya imza atalım” dedi.

Erdoğan, bu sözlerinin ardından LGBT’leri hedef aldı. Anayasa değişikliği çağrısını da yineleyen Erdoğan, “Kanun teklifleriyle oyalanmak yerine anayasa değişikliğiyle kalıcı çözüme kavuşturalım, aile kurumunu daha da güçlendirelim. LGBT diyorlar, güçlü bir ailede LGBT diye bir şey olabilir mi? Bunun kimlerle nasıl iş tuttuğunu biliyorsunuz. AK Parti’nin böyle bir derdi yok. Bize güçlü aile lazım” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: EŞCİNSELLER YASAL GÜVENCEYE ALINMALI

Erdoğan, 2002 seçimleri öncesi Genç Bakış isimli programa katıldı. Erdoğan, eşcinsellere Avrupa’da olduğu gibi yasal haklar tanınıp tanınmayacağı sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

“Gay ve eşcinsel vatandaşlarımıza bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi haklar tanımayı düşünüyor mu? Kişisel olarak ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “Bir defa eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde bir defa yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı TV ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyorum”