CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, İz Tv’de Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. Akın, pandemi döneminde örgüt olarak yaptıkları çalışmalardan, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın süreci yönetmesine kadar birçok konuyu değerlendirdi.

İlçe başkanlığı görevine geldiği günden günümüze kadar geçen süreci değerlendiren Akın, “2019’da görevi devraldım. Hemen ilçemizde bulunan sivil toplu örgütleriyle geniş tabanlı bir toplantı yaptık. Vizyonumuzu ve misyonumuzu ortaya koyduk, ortak akılla birlikte hareket etmek istedik ancak 2 ay sonra pandemi ile karşılaştık. Pandemi sürecinde çok zor günler geçirdik” diye konuştu.
Balçova’nın kadın belediye başkanı olduğunu, İYİ Parti İlçe başkanının, DEVA’nın ilçe başkanının kadın olduğunu hatırlatan Akın, “Balçova’da kadınlar yönetilmiyor, yönetiyor. Umarım bu profil tüm Türkiye’ye yansır. Biz rol model oluruz” diyerek Balçova İlçe Örgütü’nün yüzde 52’sinin kadın olduğunu belirtti.

‘ÖRGÜT HALKIN YANINDAYDI’
Pandemi döneminde Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya gelerek, Balçova’da yaşayan insanların mağdur olmaması için ne gibi tedbirler alınması gerektiğini belirlediklerini söyleyen Binnur Akın, “Biz bütün vatandaşlarımızın evine kadar maske dezenfektan götürdük. Sadece Balçova değil diğer ilçelere de maske yardımında bulunduk. 65 yaş üzeri birden eve kapandı. Gençlik Kollarımızla beraber onlara destek olmaya çalıştık, tek tek hatırlarını sorduk, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Esnafımızı hiç yalnız bırakmadık. Paylaşmayı ön plana getirdik. Biz o süreç içinde 2 bin 800 esnafımızı gezdik 4 binin üzerinde esnafımız vardı çoğu kapalıydı. Dükkanların kapanması sadece iş yeri sahibinin değil o iş yerinde çalışan kişilerin de hayatını etkiledi. Belediyemiz bin lira can suyu desteğinde bulundu. Bayram öncesinde de yine bir nebze de olsa destek olundu. Zor zamanlarında Balçova Belediyesi ve CHP İlçe Örgütünün yanlarında olduğunu elimizden geldiğince hissettirmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.
Pandemi süreci içerisinde dahi üye kayıtlarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Kaya, öbek çalışmalarına hız verdiklerini, sandık çalışmaları yaptıklarını seçime hazır olduklarını, gençlerle fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

ÇALKAYA’YA ÖVGÜ
Başkan Çalkaya’nın pandemi sürecini yönetmesini ‘süper’ diye nitelendiren Akın, “Devletin yapması gerek pek çok şeyi de yaptı. Kimsenin aç açıkta kalmaması için mücadele etti. Anne şefkati ile bütün Balçova’yı sarıp sarmalamaya çalıştı. Bu süreç içerisinde sel felaketi yaşadık, ertesi gün alandaydık, depremde de aynı şekilde bizler sokaktayız. Beraber tüm sokakları dolaştık ve ikramlarda bulunduk. Zor günler dayanışma ile aşılır” diye konuştu.

‘KADINLAR HAKLARIYLA GÜÇLÜ’
İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesi ile ilgili ise Akın, “Biz bu sözleşmeden vazgeçersek kadını zırhından, korumasında alıkoymuş oluruz. Sözleşmeye baktığımızda tüm maddelerin aile içi şiddeti önleyici, kadının haklarını koruyucu sadece kadının değil aile bireylerini koruyucu özelliğe sahip. Neden rahatsızlık duyulduğunu ben bir türlü anlayamıyorum. Kadının dimdik ayakta durmasından mı rahatsız oldular?” açıklamalarında bulundu ve kadınlara haklarını tanıtamaya çalıştıklarını, haklarıyla güçlü olacaklarını anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

‘SEÇİME HAZIRIZ’
“Biz seçime her an hazırız” diyerek ‘erken seçim söylemleri’ne atıfta bulunan Akın, “Seçim varmış gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece seçim zamanı kapı çalmıyoruz. Eğer oy oranımız bu kadar yüksekse bunun sebebi budur. Balçova seçime hazır, ilk seçimde iktidarız” ifadelerini kullandı. Gençlerin işsiz ve umutsuz olduğunu hatırlatan Akın, “CHP iktidarında biz gençlerimizi işsiz, annelerimizi kaygılı bırakmayacağız. Barış içerisinde hak hukuk adaletin hüküm sürdüğü bir ülkeye yaratma mücadelesi vereceğiz ve bunu başaracağız” dedi.
Bir sonraki dönem hedefinin ne olduğu yönündeki soruya ise Akın, “Ben bu ülkeye çok şey borçluyum. Bu ülkeyi kuran, aydınlık seviyeye getiren herkese özellikle kadınlar olarak çok şey borçluyuz. Seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Öndere çok şey borçluyuz. Mutlaka kadınlar siyasetin içerisinde yer almalı” şeklinde konuştu. Akın, hedeflerinin 98 yıllık çınarı gençlere bırakmak olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi