İZ GAZETE- Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine düşmanlığı ile tanınan, ‘Mustafa Kemal’i seven cenazeme gelmesin’ diyen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu dün akşam, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mısıroğlu, “Vasiyetimdir; Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin!”, “Eğer bir Müslüman Atatürk’ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekârdır”, “Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı ne şeriat kaldırılırdı”, “10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe kenefe gidin!”, “Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz”, “Bugüne kadar mantığa tabi Kemalist görmedim”, “Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın” gibi nefret söylemleriyle çok sık gündeme gelmişti.

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise Mısıroğlu’nun vefatının ardından, sosyal medya hesabından “Değerli tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Mübarek Ramazan ayına adım attığımız bu saatlerde Rahmet-i Rahman’a kavuşan Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” paylaşımında bulundu. Binali Yıldırım’ın paylaşımına birçok takipçiden eleştiri geldi.

İşte Yıldırım’ın paylaşımı ve gelen bazı tepkiler:

Editör: Haber Merkezi