TUGAY CAN/ İZ GAZETE- AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 2017’de gerçekleşen referandumun ardından Başbakanlık koltuğundan kalktı. Ancak ‘Başbakanlık’ koltuğunun nimetlerinden yararlanmaya halen devam ediyor. Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında da Çankaya Köşkü’nde kalması ile tepki çeken Yıldırım, gittiği birçok yerde ‘Başbakan’ gibi karşılanmaya devam ediyor.Son olarak okulların açıldığı haftada İzmir’e gelerek Karşıyaka ilçesinde bulunan Kaptan Altuğ İlkokulu’nun açılışına katılan AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ziyaretine ilişkin çok çarpıcı bir detay ortaya çıktı. İzmir Valiliği ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a okul açılışı için gönderilen davette ‘Sayın Başbakanımız’ ibaresinin yer alması dikkat çekti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir İl Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin de imzasının bulunduğu davetiye hakkında konunun muhataplarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, şimdilerde AKP’den ihraç edilen Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan uzaklaştırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Aydın Ünal’ın yapmış olduğu ve o dönem çokça tartışılan ‘düşük profilli Başbakan’ söyleminin ardından Davutoğlu’ndan boşalan hem AKP Genel Başkanlığı koltuğuna hem de Başbakanlık koltuğuna Binali Yıldırım oturmuştu.

Bu sürecin ardından Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Binali Yıldırım hemen hemen her gittiği yerde başbakan gibi karşılanmaya devam etti. Meclis Başkanlığı ve Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı süresi içerisinde Çankaya köşkünü de kullanması ile tepki toplayan Yıldırım’ın Çankaya Köşkü’nde kalmayı yeni bıraktığı ortaya çıktı.TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Binali Yıldırım’ın Çankaya Köşkü’nde oturup oturmadığına dair Bakanlık’tan gelen yanıtı sosyal medya hesabından paylaştı.

Editör: Haber Merkezi