Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce’nin dün akşam Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı mitingin ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi sorumlusu, Alaattin Yüksel “İzmirli adeta güç gösterisi yaptı” diye yorumladı. 

Ege Postası'ndan Gülsen Candemir'in özel haberine göre, Alaattin Yüksel’in ilk değerlendirmesi “AKP uzun süredir insanları sokağa çıkma konusunda korkutmuştu. Miting meydanlarında yaşanan patlamalar, gözaltına alınma, fişlenme korkusu insanların sokaklara çıkmasına engel oluyordu. Bu korku özellikle İzmir’de de kalabalık mitinglerin yapılmasına engeldi. İzmirli bu korkusunu dün yendiğini, artık korkmadığını gösterdi. Adeta güç gösterisi yaptı.” şeklinde oldu. 

MİTİNG BİTTİ AMA KİMSE ALANI TERK ETMEDİ

Öncekilerle kıyaslanamaz bir miting olduğunu ifade eden eski milletvekili ve il başkanlarından Yüksel; “İzmir tarihinde bir ilktir bu miting. İzmirli ‘Biz buradayız ve değişimi buradan başlatacağız’ mesajı vermiştir. Biz mitingin duyurusunu çok iyi yaptık ancak, ne otobüs kaldırdık, ne kimseyi alıp alana getirdik. Suyunu da, yiyeceğini de herkes kendi karşıladı. Vatandaşlar evlerinden, işlerinden çıkıp Gündoğdu’ya akın etti. Muharrem İnce’nin konuşması bitti, sahneden indi ancak kimse alanı terk etmedi. Kimse alandan ayrılmak istemedi. Bu bir değişimin işaretidir. İzmirli Türkiye’ye güneşi doğurmuş ve 24 Haziran’ın sonucunu günler öncesinden vermiştir.” diye konuştu.

‘BEN OLSAM BİR DAHA İZMİR’E GELMEZDİM’

Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın İzmir’deki mitinglerini değerlendiren deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel; “Binali bey için üzülüyorum. Son başbakan kendisi, son 3-5 gündür İzmir’de sadece devlet gösterisi yapıyor. Havalimanında, kendi partisinin milletvekili adaylarının bile araçlarına güvenmeyip çektiren bir başbakan. Kendi partisinin vekilinden korkan bir başbakan. Milletvekili olduğu şehirde, seçim çalışmalarını 100 kişiyle, 500 kişiyle yapıyor. En son Buca’nın en dar sokağında az sayıda insana hitap etmeye çalıştı. Binali bey belli bir çaba gösteriyor belki ama ben onun yerinde olsam bir daha İzmir’e gelmezdim. Üzülüyorum onun için, bunca yılın siyasetçisi, başbakanlık yapmış kordonda 50 kişiyle, Buca’da 500 kişiyle seçim çalışması yapmaya çalışıyor. Sanki çok kalabalık olacakmış gibi bir de kalkıp vapur seferlerini durdurmaya kalkıyor” dedi. 

BİZE OY KAZANDIRIYOR

Binali Yıldırım’ın seçimlere bir hafta kala İzmir’de olmasının kendilerine puan kazandırdığını iddia eden Alaattin Yüksel, “Başbakan her gittiği yerde insanları rahatsız ediyor, insanlar da bu aşırı güvenlikçi anlayıştan rahatsız olup partimize oy veriyor" şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi