İZ GAZETE- Ek zam talebiyle iş bırakan İzmir Menemen ve Çiğli'de bulunan TPI Composite fabrikasındaki yaklaşık 3 bin 600 işçi bayram dönüşü eylemlerine devam etti.

İzmir Menemen ve Çiğli’de bulunan rüzgar gülü kanadı üretimi yapan Amerikalı şirket TPI Composite fabrikasında çalışan yaklaşık 3 bin 600 işçi, ek zam için işyerini terk etmeyerek üretimi durdurdu. İşçiler serbest bölgeye gazeteciler alınmadığı için seslerini duyuramadıklarından şikayetçiler.

Direnen işçilere destek vermek için İzmir Maltepe serbest bölgesine giden HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, serbest bölgeye basının alınmayışına tepki gösterdi. Bayramı direnişle geçiren ve iş yerini terketmeyen işçilerle tel örgüler arkasından görüşen HDP'li Kemalbay burada yaptığı konuşmada, işçilerin toplu sözleşmelerini revize etme taleplerinde haklı olduklarını söyledi. İşçilerin krizin faturasını ödemek istemediklerini belirten Kemalbay, kazanan kesimin bilinçli ve direnen TPI kompozit işçilerinin olacağını söyledi.  

KRİZİN FATURASINI İŞÇİLER ÖDEYEMEZ

İşçilerin direnişinin aynı zamanda demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesi olduğunu birlikte, bilinçli ve dayanışma ile yapılan bütün mücadelelerin zaferle sonuçlandığını, yeni bir Türkiye'nin yaratılabileceğini belirten Kemalbay şöyle konuştu:

"Hem patronlar, hem iktidar istiyor ki bu ekonomik buhranın faturasını işçiler ödesin. Ama sizin gibi örgütlü ve bilinçli işçiler ekonomik krizin faturasını ödemek istemiyor o yüzden de toplu sözleşmelerinin yenilenmesini istiyor. Krizin faturasını işçiler ödeyemez. Bu nedenle çok haklı ve onurlu bir mücadele yürütüyorsunuz. Birleşik mücadelenizi birlikte daha da büyütelim istiyoruz. Direnerek kazanacağız, Zafer direnen emekçisinin olacak, zafer TPİ'nin direnen işçilerinin olacak. 

YENİ BİR TÜRKİYE YARATABİLİRİZ

Soluğunuz olmak için buradayız, aynı zamanda demokrasi, eşitlik, adalet mücadelesinde bizden de güç almanız için buradayız. Birlikte yeni bir Türkiye yaratabiliriz. Birlikte yaşanabilir bir Türkiye kurabiliriz.Buna bütün kalbinizle inanıyoruz.Her zaman yanınızdayız Zafer direnen işçilerimizin olacaktır. Aramıza bu tel örgüyü, parmaklıkları koyanlar şöyle bilsinler ki; asla taviz vermeyiz, asla dayanışmadan vazgeçmeyiz, dayanışarak, mücadele ederek mutlaka kazanacağız mutlaka kazanacağız."

Editör: Haber Merkezi