Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, dün Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit Er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadığına dair yazılı bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada "Toplumun değerlerini suistimal eden; düşmanlaştırmaya çalışanlar başarılı olamayacaklar. Birarada yaşamı savunmaya devam edeceğiz" ifadeleri dikkat çekti. İşte o açıklama:

"Toplumun değerlerini suistimal eden; düşmanlaştırmaya çalışanlar başarılı olamayacaklar. Birarada yaşamı savunmaya devam edeceğiz.

CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na taziye ziyaretine giderken yapılan gerici provakatif saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yapılan saldırı Türkiye’de bir arada yaşamı savunan halkın sağduyusunadır.

Bir başka saygısızlık ise cenaze sahiplerine yapılmıştır. Ölümleri dahi ayrıştıran, cenazeyi dahi siyaset malzemesi olarak görenler, aynı zamanda bu alçakça saldırıların azmettiricisi durumundadırlar.

Ortak değerlerimiz bizimdir, halkındır, hiçbir kamu görevlisi ya da siyasi erk buna karar veremez. Bu anlamda İktidarı anti demokratik politikalardan ve heveslerden vazgeçmeye çağırıyoruz.

Bunun ilk adımı olarak İçişleri Bakanı ve Ankara Valisinin istifası sağlanmalı ya da görevden alınmalıdır. Demokrasinin asgari kuralları da bunu gerektirir. Ortak değerlerimiz bizimdir,

KESK olarak; CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve yanındakilere geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, saldırıyı kınıyor, sorumluların ve azmettiricilerinin yakalanarak yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz.

Sendika olarak tüm emekçileri, hiç kimseyi ayrıştırmadan emek, hukuk, adalet, eşitlik, özgürlük mücadelesinde birleşmeye çağırıyoruz.

Değerlerimiz bizimdir, bizim kalacak."

Editör: Haber Merkezi