OBEN ULU - Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda ki Bergama Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına DİSK, KESK, Eğitim-Sen, Veli-Der, Bergama Çevre Platformu, ADD, CHP ve ÖDP gibi bileşenlerinin temsilcileri katılırken Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’te destek verdi. “Bergama Demokrasi Platformu” yazılı pankart ile “Her Şey Güzel Olacak” yazılı dövizlerin açıldığı basın açıklamasında “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Soma’nın Hesabı Sorulacak” ve “Her Şey Güzel Olacak” sloganları atıldı.

"SORUMLULARA ÖDÜL GİBİ CEZALAR VERİLDİ"

Bergama Demokrasi Platformu adına Yusuf Gunt tarafından okunan basın açıklamasında ise; “Tam 5 yıl oldu 301 madenci kardeşimizi ihmaller zincirine kurban vereli. 4 yıl süren dava sürecinde patronun ihmalleri katliamın göz göre göre geldiği mahkeme tutanaklarına ve bilirkişi raporlarına da yansıdı. Soma katliamı davasının eldeki onlarca delile rağmen adeta örtbas edilmeye çalışıldığını bütün kamuoyu gördü. Dava sonucunda ise patrona ve diğer sorumlulara ödül gibi cezalar verildi. Sorumluların biran önce hak ettikleri cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız” denildi.

"DEMOKRASİLERDE HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYMAYANLARA YER YOKTUR"

Basın açıklamasında ayrıca YSK’nın İstanbul seçimlerine ilişkin iptal kararı ile ilgili ise; “6 Mayıs'ta YSK tarafından alınan İstanbul seçimlerinin hukuksuz iptal kararına karşı alandayız. Demokrasilerde halkın iradesine saygı duymayanlara yer yoktur. Türkiye demokrasi tarihine halkın iradesinin hapsedildiği yeni bir tarih daha eklenmiştir. Bu sadece İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve ona oy verenlere yönelik bir saygısızlık değil, 82 milyona yapılmış bir saygısızlıktır” denildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından ise grup İş Bankası Bergama Şubesi’ne giderek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için açılan hesaba para yatırıldı.

Editör: Haber Merkezi