Bergama Belediyesi’nde AKP’li başkan Hakan Koştu tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi Gonca Çetin, Alev Çakır ve Nazlı Deniz Tan’ın haklarını aramak için belediye önünde sürdürdükleri eylemin 43’üncü gününde arabuculuk görüşmeleri yapıldı. Arabuluculuk görüşmelerinin ardından 3 kadın işçi koronavirüs salgını nedeniyle ‘belediye’ önündeki eylemlerine bir süre ara verdi. Koronovirüs tehdidi nedeniyle Arabuluculuk Daire Başkanlığı’ndan gelen öneriyle telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen arabuluculuk oturumu Bergamalı 3 kadın işçinin avukatı Muradiye Savran Kavut, Bergama Belediyesi Avukatı ve Arabulucuk Daire Başkanlığı Avukatı arasında gerçekleştirildi. Arabuluculuk görüşmelerinin ardından Bergamalı 3 kadın işçi tarafından durum değerlendirmesi yapılarak basın açıklaması okundu.
 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Bergama Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına DİSK Genel-İş İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin’de katıldı. Açıklama öncesi bir konuşma yapan Tekin; “DİSK Genel-İş sendikası İzmir 4 No’lu şube üyesi 3 kadın işçi, sendikalarını değiştirmedikleri için işten çıkarılmalarına 43 gündür direniyor. Bugün yapılan arabuluculuk görüşmesinde belediye işe iade talebimizi reddetmiş bulunmaktadır. Biz ne yaparlarsa yapsınlar bu arkadaşlarımızın yanlarında duracağımızı ve gereken her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha belirtiyoruz” dedi.
 

KOLTUKLAR GELİR GEÇER, İNSANLAR YAPTIKLARIYLA ANILIR

Bergamalı 3 kadın işçiden Alev Çakır ise yaptığı açıklamada; “43 günden beri Bergama belediye başkanı Hakan Koştu’ya şu mesajı vermeye çalışıyoruz; Sayın başkan koltuklar gelir geçer, insanlar yaptıklarıyla anılır. Siz tam 50 haftadır Bergama halkına hayırlı cumalar mesajı atıyorsunuz. Ardından personeli zorunlu izne çıkarıyorsunuz. Sürgünlere gönderiyorsunuz ve kendi ayakları üzerinde durmak zorunda olan biz işçi kadınları verim düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkarıyorsunuz. Söylediklerinizin, yaptıklarınızın ve davranışlarınızın ‘hayır’ kavramı ile yan yana getirilmesinin imkânsız olduğunu size anlatmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki ‘hayır’ algınızda bir sıkıntı olduğunu görüyor, söylüyoruz. Bergama’nın sorunlarıyla değil, çalışanların hangi sendika, hangi siyasi görüşe mensup olduğu ile ilgileniyorsunuz. Buradan bir kez daha ekmeğinde olan işçiyle değil, kentin sorunlarıyla ilgilenmeye sizi davet ediyoruz” dedi.

YAŞADIĞIMIZ HAKSIZLIĞI HER YERDE ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çakır açıklamasında ayrıca; “Gördüğünüz gibi belediye başkanı Hakan Koştu bizim bu seslerimize kulağını tıkamış, gözünü kapatmış ve vicdanını bir kenara koymuştur. Hukuki sürecin ilk aşaması olan arabuluculuk oturumunda Bergama Belediyesi avukatları ile bizim avukatlarımız bir araya gelmiştir. Hakan Koştu ısrarla işimize geri dönemeyeceğimizi ve dönüşümüzün mümkün olamayacağını bir kez daha iletmiştir. Anlaşılacağı üzere yaptığımız bütün çağrılara rağmen başkan bir kez daha kamuoyu vicdanını yaralamış ve alnına bu kara lekeyi sürmüştür. Biz haksızlığa karşı sürdürdüğümüz mücadelemizi her platformda dile getireceğiz. Bu haksızlığı ve hukuksuzluğu her yerde anlatmaya devam edeceğiz. Hakkımızı hukuki yollarla arayacağız” dedi.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE EYLEME ARA, DİRENİŞE DEVAM

Açıklamanın sonunda ise; “Üzerinde yaşadığımız dünyamızın ve ülkemizin içinde bulunduğu koronavirüs tehdidi nedeniyle belediye önünde sürdürdüğümüz eyleme bir süre ara veriyoruz. Ancak direnişimize devam edeceğiz” denildi.

Editör: Haber Merkezi