TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nden AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde skandallar devam ediyor. Daha önce Bergama Belediyesi’nde çalışan kütüphaneci Aydın İleri’ye, mobbing uygulayan belediye bu kez de başka bir ihlal ile gündeme geldi.Belediye kanunu açısından, belediyede sözleşmeli olarak çalışanların sözleşmeleri yılın ilk meclis toplantısında yenileniyor. Yenilenmemesi durumunda ise bu karar da belediye meclisinde oylanıyor.Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen Bergama Belediyesi Ocak ayı Meclisi’nin gündeminde konuya ilişkin bir gündem yer almaması tepki çekti.Konuya ilişkin İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi grubu, Belediye Başkanı Hakan Koştu’ dan yazılı ve sözlü olarak yanıt isterken, İyi Parti grubu ise soru önergesi verdi.Bergama Belediyesi’nin Ocak ayı meclis oturumunda; sözleşmeli belediye personelinin sözleşmelerinin yenilenmesine ilişkin madde gündemde yer almadı.

‘YAZILI YANIT VERECEĞİZ’

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Bergama Meclis üyesi Ali Bor, belediye meclisinde karara İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak itiraz ettiklerini dile getirdi. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ nun Cumhuriyet Halk Partisi grubunun verdiği yazılı önergeye sözlü olarak cevap veremeyip, ‘Yazılı yanıt vereceğiz’ dediğini aktaran Bor, “Kendileri meclise sözlü açıklama dahi yapamadı. Çünkü ya konu hakkında yeterli bilgi sahibi değiller ya da konunun ne olduğunu dahi bilmiyorlar. Bergama Belediyesi’nde yönetilememe konusunda farklı bir boyut söz konusu. Kendi düşünceleri dışında başka hiçbir öneriyi dikkate almıyorlar” diye konuştu.

‘SAYIŞTAY’DA PROBLEM YARATABİLİR’

Bergama Belediye Meclisi’nin sözleşmeli çalışanların sözleşmelerinin yenilenmesi için meclisin Ocak ayında olağanüstü toplanması için Meclis toplantısı sonrası uyarıda bulunduklarını ifade eden Bor, bu durumun Sayıştay kontrolleri sırasında belediyeyi zor durumda bırakabileceğini ifade etti.İşinden çıkarılan işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini kaydeden Bor, şöyle konuştu:“Bergama Belediyesi şu an tamamen kinci bir üslup ile yönetiliyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından önce sendika değişimi zorlandı. Hala çalışanlara mobbing uygulanıyor”. Konuya ilişkin Bergama Belediyesi'ne soru önergesi veren İyi Parti'li Meclis üyesi Olgu Altuğ Kemaller ise soru önergesinde “Personellerin sözleşmelerin daha sonra yenileneceği gerekçesi ile işten el çektirilmeleri doğru değildir. Hal böyle iken benzer statüde çalışan bir başka personele bu uygulamanın yapılmamış olması ve halen çalışıyor olması eşitlik ve adaletle bağdaşmaz. Bu durum Belediyemiz personelleri arasında ayrımcılık yapıldığı ve çifte standart uygulandığı sonucunu doğurur ki bu durum böyle bir kamu hizmeti veren kuruma yakışmaz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi