İZ GAZETE- CHP Bergama İlçe Örgütü, Bergama'da yapılacak yeni bir millet bahçesi projesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Halkın nabzını yine halkın içinde tutmaya devam eden muhalefetin temsilcileri olarak birebir görüştüğümüz birçok esnaf ve vatandaş son açıklanan projeden de memnun değildir. Gün geçtikçe maalesef belediye yönetimine duyulan güvenin de giderek azaldığı görülmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

'HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR'

CHP Bergama İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada, "2019 Yerel seçimlerinde az bir oy farkıyla Bergama Belediyesinin yönetimini devralan Cumhur İttifakı’na mensup AKP’li Başkan ve Yönetimi halkın yararına olmayan her türlü icraata hala imza atmaya devam etmektedir.  Bergama’lının yıllardır koruduğu değerleri tek tek satışa çıkaran, devreden , sürekli sızlanmak dışında başka da bir şey yapmayan belediye yönetimi; muhalefetin ısrarlı ve sürekli takibi ile kamuoyuna sürekli değişerek yap boz tahtasına dönen yeni bir Millet Bahçesi projesi daha sunmuştur.  Seçim öncesi esnafı mağdur etmeyeceğine dair sözler veren Belediye Başkanı bugünkü geldiğimiz noktada başta esnafı ve vatandaşı yine verdiği sözlerin arkasında durmayarak hayal kırıklığına uğratmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

'HALKIN GÜVENİ KALMAMIŞTIR'

"Halkın nabzını yine halkın içinde tutmaya devam eden muhalefetin temsilcileri olarak birebir görüştüğümüz birçok esnaf ve vatandaş son açıklanan projeden de memnun değildir" denilen açıklamada,  "Gün geçtikçe maalesef belediye yönetimine duyulan güvenin de giderek azaldığı görülmektedir. Millet Bahçesi yapılması düşünülen alanın çok yakınında bulunan ve büyük bölümünün bittiği, kalan peyzaj işlerinin de park bahçeler eliyle yapılabilecekken kaderine terk edilen Çamlıpark örneği varken; halkın sürekli değişen projelerin hayata geçirilebileceğine dair güveni de maalesef kalmamıştır. Muhalefetin çabalarıyla her açıklamasında işyeri sayısını projede arttırmak durumunda kalan Başkan ve yönetimi proje kontrolünü de kaybetmiştir. Endişemiz o dur ki gün geçtikçe işler Belediye Başkanının da söz sahibi olamayacağı bir hal alacaktır. Daha fazla işyeri yapılacağı vaat edilen projede en önemli sorun; hukuki zemine oturtulmayan devamında birçok sorunu da beraberinde getirecek, ayrıca  imar yönetmeliği de yok sayılarak Fuat OLUGAN Parkına sıkıştırılmaya çalışılan 2 katlı pasaj türü işyerlerinin durumudur. Pasaj türü işyerlerinin ticari olarak cazip halde olmaması esnafımızı hiçbir şekilde memnun etmemiştir. Proje çevresindeki oluşacak trafik ve otopark karmaşası da hiçbir şekilde öngörülmemiştir" ifadeleri kullanıldı. 

ÖNERİLER SIRALANDI

Yapılan açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi Bergama İlçe Örgütü'nün yeni açıklanan proje üzerindeki aksaklıklar ve çözüm önerileri şöyle sıralandı:  

-    Belediye yönetiminin söz konusu projeyi uygulamaya sokmadan önceliği ; daha katılımcı, yeniliğe açık, saydam, kamu yararını gözeten, esnafın ve orada yaşayan vatandaşın memnuniyeti üzerine tasarlanan , söz sahibi olduğu ve söz sahibi olarak kaldığı bir projeyle yola çıkmasıdır.
-    Evine buradaki işyerlerinden kazandığı parayla ekmek götüren stadyum etrafındaki esnaf ;  gelecek kaygısına düşmeden, daha başka esnafların da mağduriyete düşmeyeceği bir bütün halinde tasarlanmış , somut bilgiler içeren kısacası güven veren bir proje ile karşı karşıya olmalıdır.
-    UNESCO Dünya Mirasında olan güzel Bergamamızın tarihi dokusuna da uyan , yine tarihle uyumlu bir proje ile yola çıkılmalıdır.
-    İçerisinde  Bergama’nın en önemli ihtiyaçlarından tören meydanını da içeren bir proje olmalıdır.
-    Belediye mülkü olan hali hazırdaki işyerleri yok edilerek, belediye kira gelirleri azaltılmayarak, aksine modern tasarımlarla ihtiyaca cevap verecek mevcut sayıdan daha fazla işyerini barındıran bir proje olmalıdır.
-    Varolan otoparkın aynı araç sayısıyla bırakılması sadece yeraltına alınması otopark ihtiyacını karşılamayacağından, etrafta oturan vatandaşların da kullanabileceği, trafiğin aksamadığı, her iki caddeden giriş ve çıkışı sağlayacak 500 araçlık otoparkın projeye uyarlanması gerekmektedir.
-    Yapılması düşünülen yapay göletin maliyet ve işletme giderlerinin fazlalığı düşünüldüğünde, göletin yerine gençlerin ihtiyacını karşılayacak daha fazla spor alanlarının kazandırılması bu projeyle hedeflenmelidir.
-    Çevreye ve mevcut kentsel dokuya uyumlu yaya akslarının oluşturulması gerekmektedir.
Tüm bu çekincelerimizi ve önerilerimizi sunduktan sonra soruyoruz ;
-    Millet Bahçesi Bergama’nın ÖNCELİĞİ MİDİR?
-    Millet Bahçesi projesinde kazanan Bergamalı mı yoksa TOKİ’midir?
-    Şehir stadyumunun yok olmasıyla beraberinde gelecek sıkıntılar nasıl aşılacaktır? 
-    Bergama Belediyesi AKP’li yönetiminin amacı Bergamalının elindeki varlıkların tek tek elden çıkarılması mıdır?
-    Bergama Belediyesi yönetiminin bu projedeki söz hakkı ve süresi ne kadar olacaktır?
Sonuç olarak ; önerilerimizin Bergamalılar adına dikkate alınmasını, bu konuda ve her konuda alternatif olabilecek projemizin de olduğunu , gerektiğinde Bergamamız adına hiçbir sorumluluktan kaçmayarak paylaşacağımızı kamu oyuna duyuruyoruz.

Editör: Haber Merkezi