Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak’ın İnstagram hesabından yayınladığı istifa açıklamasının ardından İYİ Parti Bergama İlçe Teşkilatı tarafından dün bir basın açıklaması yapıldı.

İYİ Parti Bergama İlçe binasında yapılan açıklama, Bergama Belediyesi Meclis Üyesi ve parti yöneticisi Avukat Olgu Altuğ tarafından okundu. İlçe Başkanı Nuri Çiftçi, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kollarının da hazır bulunduğu açıklamada; “Vatandaşın ekonomik darboğaz içinde inim inim inlediği bir zamanda bu bakanlıkta bulunan zat istifasını İnstagram üzerinden yapıp kayıplara karışamaz. İşgal edilen makamlar ergen tribi yapılamayacak kadar ehemmiyetlidir” denildi. Basın açıklaması sonrası Bergamalılara "çokomel" ikram edildi.

BU ÜLKEYİ YÖNETMEK CİDDİ BİR İŞTİR

Yapılan açıklamada ayrıca; “Değerli Bergamalılar, hepimizin malumu olduğu üzere Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün akşam saatlerinde İnstagram hesabından yaptığı bir açıklama ile istifa etmiştir. Öncelikle vurgulamak isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti köklü ve güçlü bir devlettir. Bu ülkeyi yönetmek de ciddi bir iştir”

MAKAMLAR ERGEN TRİBİ YAPILAMAYACAK KADAR EHEMMİYETLİDİR.

“Vatandaşın ekonomik darboğaz içinde inim inim inlediği bir zamanda bu bakanlıkta bulunan zat istifasını İnstagram üzerinden yapıp kayıplara karışamaz. Bu devlet yönetme ciddiyetine de adabına da sığmaz. Bizce işgal edilen makamlar ergen tribi yapılamayacak kadar ehemmiyetlidir”

ENFLASYON HEDEFİ 1 AYDA ÇÖKTÜ

“Sayın bakan göreve geldiği 10 Temmuz 2018 tarihinde 4,6 TL olan dolar kendisinin göreve atandığı daha ilk günde %3 değer kaybetmiştir. Görevde bulunduğu süre zarfında ise dolar 4,6 dan 8,50 TL’ye dayanmıştır. Uygulanan gayriciddi yönetim anlayışı sonucunda merkez bankası döviz rezervleri erimiş, enflasyon hedefi 1 ayda çökmüş, bütçe açığı hedefi 7 ayda aşılmıştır. Her şeye rağmen istifanın, piyasalardaki olumlu yansımalarını ise sevinerek müşahede ediyoruz. Bundan sonra ekonomide atılacak olan adımların ciddi, bilimsel ve vatandaş öncelikli olmasını temenni ediyoruz”

ANA AKIM MEDYA VE ANTİDEMOKRATİK İKLİM

“Yeri gelmişken bir sözümüzü de basın ve yayın organlarına sarf etmek isteriz; işini layıkıyla yapan basın emekçilerini tenzih ederek söylüyoruz ki, ana akım medyanın bu haberi tek bir cümle olarak bile olsa paylaşamamış olmasını ülkemizin içinde bulunduğu antidemokratik iklimin bir sonucu olarak değerlendiriyor, ekonomiye yapılan en büyük darbenin hukuk ve demokrasiden ayrılmak ile veriliyor olduğunun altını bir kere daha önemle çiziyoruz” sözlerine yer verildi.

BERGAMALILARA ÇOKOMEL İKRAM EDİLDİ

Yapılan basın açıklamasının ardından İYİ Parti Gençlik Kolları, Bergama esnafına ve vatandaşlara "çokomel" ikramında bulundu.

Editör: Haber Merkezi