Göreve geldiklerinde gençliğin yığılan sorunlarını çözmek ve gençlerin siyasete aktif katılımını sağlamak için emek verdiklerini fakat ne yazıkki gençliğe sahip çıkılmadığını bunun da gençleri yorup,yıpratıp ve umutsuzlaştırdığını ifade eden Altanhan, "Gençlik her alanda,her platformda ve seçimlerde partinin pankartlarını afişlerini, broşürlerini ve politikalarını emekçilerle buluşturuyoruz bunu yaparken gönüllü yapıyoruz ,lakin ne Meclis üyeliklerinde ne Millet Vekilliklerinde ne de Belediye Başkanlıklarında temsiliyet oranımız neredeyse yok. Gençlik kotası doldur boşalt yöntemiyle gençler seçilemeyecek sıralara yazılıyor." ifadelerini kullandı.

Yeniden CHP Konak Gençlik Kolları Başkanlığı için aday olacakmısınız? sorusuna ise; "Konak Gençlik Kolları Başkanlığı  için son dönemim yeni genç arkadaşlarımıza bayrağı devredeceğim." dedi. 

'BİZE GELECEĞİMİZSİNİZ DİYORLAR AMA'     

"Fakat yönetimlerde bize yer verilmiyor. Bizim yeni nesillere bizden sonraki gençlere rol model olacak gençlere alan açmalıyız ki partimiz gençleşsin. Bunun mücadelesini biz gençler veriyoruz .Yerel Seçimler yaklaşıyor, Konak Gençlik Kolları olarak önümüzdeki haftalarda yerel seçim stratejimizi tartışma imkanı bulacağımız bir gençlik forumu yapacağız .Çünkü “Konak için Hayalimiz var” burası bizim evimiz." ifadelerini kullandı.

'MAKAS KAPANIYOR'

AKP ve MHP’nin ortak adayla seçime girmesi aradaki oy farkını neredeyse kapatacak noktaya geldiğini hatırlatan Altanhan, "Makas kapanıyor ve her geçen gün artık daha fazla çalışmalıyız. Yerel seçimler için Konak Belediye Başkanlığını rahat rahat kazanırız deme lüksümüz yok . Genel merkezimizinde örgütün talepleri dikkate alacağını düşünüyorum yada öyle olmasını umuyorum. Kimi atasam kazanır mantığı riskli bir bakış. Bu anlayış Konak Belediyesi'ni elimizde tutmamızı zora sokar diye düşünüyorum ve çözüm olarak yerel yönetimlerde aday belirlerken, yerelin değerlerini taşıyan, yerelde siyaset yapan, partide emek veren, partinin içinden gelen adaylar ile başarı sağlarız. Aksi halde yereli riske atmış olacağız. Ön Seçim ilçemizde çözüm olabilir diye düşünüyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi