İZ GAZETE - 31 Mart ve 23 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerin ardından AKP içerisinde Bakanlar Kurulu başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcılarında da bir revizyona gidilmesi bekleniyor. Sürece ilişkin aralarında Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın da bulunduğu pek çok kişi AKP'li Bakan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı iddialar konuşuluyor. 

Konuya ilişkin bir iddia da Cumhur İttiffakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart ve 23 Haziran tarihlerinde seçimi kaybeden AKP'nin İzmir Milletvekili Binali Yıldırım hakkında geldi. 

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın aktardığı bilgiye göre Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ı başkan yardımcılığına getirilebilir. 

Anayasa ve yasalara göre Erdoğan'ın birden fazla başkan yardımcısı atamasına engel bir durum bulunmuyor. Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin koordinasyonuna getirmesi de bu iddiaya dayanak olarak sunuluyor ve Erdoğan'ın Oktay'ın yanısıra "siyasi" bir yardımcı atayabileceği ve bu ismin de büyük olasılıkla Yıldırım olabileceği ifade ediliyor.

2014'TE İZMİR 31 MART, 23 HAZİRAN İSTANBUL...

Binali Yıldırım, 31 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçimi CHP'li Aziz Kocaoğlu'na, 31 Mart 2019 ve 23 Haziran 2019'da gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Beleidye Başkanlığı seçimlerinde ise Millet İttifakı'nın Cumhuriyet Halk Partili adayı Ekrem İmamoğlu'na kaybetmişti. 

Yıldırım ayrıca AKP Genel Başkanlığı, Başbakanlık gibi görevlere de atama yoluyla getirilmişti.

Editör: Haber Merkezi