Cengiz Aldemir/ANKARA

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko konuyla ilgili İz Gazeteye yaptığı değerlendirmesinde, "AKP iktidarı 20 yıldır yoksullara, dar gelirlilere, emek insanlarına, namusuyla çalışan dürüst esnafa, iş insanı, üniversite öğrencilerine, aydın, bilinçli kadrolara, bilim insanlarına, gerçek sanatçılara ve eğilmeden, bükülmeden mesleklerini yapmaya çalışan gazetecilere yönelik düşmanca tavrını, 2022’de artırarak sürdüreceğinin sinyalini vermiştir" dedi.

SARAY, DAR GELİRLİYİ KARLAR ALTINDA BIRAKTI

Emekçiyi, esnafı, çiftçiyi, bilimi, insanı, gerçek sanatı, sanatçıyı sevmeyen ve kalplerinde bir sevgi yeşertmemiş politikacıların halka verebileceği hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan CHP'li Beko, Saray yönetimi, başta gıda olmak üzere her gün doğalgaza, ektriğe, benzine, mazota arka arkaya yapılan zamlarla işçiyi, yoksulu, işsizi, emekliyi, çiftçiyi, öğrenciyi, dar gelirli yurttaşları kar altında bıraktığını söyledi.

 "GEÇİNEMİYORUZ" FERYADLARINI DUYUN

TÜİK'in istatistik cambazlıklarına rağmen 10 milyonun üzerinde işsiz sayısının rakam oyunlarıyla gizlenemediğini belirten CHP'li Beko, işsizliğin arttığını, hemen her evde iş bulamayan genç ve kadın işsizler olduğunu söyledi. Ülkenin her tarafından

'geçinemiyoruz' feryadları yükseldiğini ifade eden Beko, iktidarı sert bir dille eleştirerek, "Ülkenin üretimine katkı sağlayan emekçiler, her gece "yarın hangi ürüne zam gelecek" diye tedirginlik yaşıyor. Açlık sınırının altında olan bu ücretlerle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız endişesiyle uykuları kaçıyor. Enflasyon altında ezilen dar gelirli halkımız, her sabah paramızın döviz ve zamlar karşısında adeta pula döndüğü, yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyor. Televizyonları, gazeteleri, istatistik kurumları ne derse desin gerçeği yoksul milyonlar yaşıyor. Ülkenin dört bir yanında her gün ‘İş bulamıyoruz’, ‘Barınamıyoruz’, ‘Geçinemiyoruz’ feryatları yükseliyor. Ülkeyi yönetenler bol bol laf üretiyor ama ‘Geçinemiyoruz’ diyen milyonların sorunlarına çare üretmiyorlar. Ülkeyi yönetemiyorsunuz. O feryadları duyun" diye seslendi.

ÜLKE MAFYA ANLAYIŞI İLE YÖNETİLİYOR

Bir yerde aşırı işsizlik ve yoksulluğun olduğu, toplumun kendini ifade edemediği, dayanışması, örgütlenmesi baskı ve şiddet yoluyla engellendiği yerde mafya düzeninin oluştuğunu vurgulayan CHP'li Beko, "AKP iktidarında kara para ekonomisi alıp başını gitti. Ülke Bir mafya anlayışı ile yönetiliyor hukuk, insan hakları, demokrasi adına hiçbir şey yok. Bugün bir mafya düzeninden bahsediliyorsa, bunun nedeni devleti yöneten saptantılı zihniyettir. Emekçinin ezilip, sermayenin dediğinin yapıldığı bir yerde üretim, barış, huzur olmaz. Türkiye’de dört kişilik bir ailenin zorunlu harcamaları için her ay 10 bin liraya ihtiyacı var. Oysa asgari ücret 4 bin 253 lira. Kiradan elektriğe, giyimden ulaşıma, gıdadan sağlığa, eğitimden iletişime tüm zorunlu ihtiyaçlar için bu paranın yetmesi mümkün değil. 10 milyonu aşan asgari ücretli işçi-emekçi her ay bunun çilesini çekiyor. Sayıları 10 milyonu aşan işsizin ise böyle bir geliri dahi yok" eleştirisinde bulundu.

TEK ADAM ZULMÜNE SON VERECEĞİZ

Tek adam düzeninin sona ermesi için devletin değil toplumun güçlenmesi gerektiğini söyleyen CHP'li Beko şöyle konuştu: "Kara para ekonomisine son verecek olan kahraman savcılar veya polisler değil örgütlü toplumdur. Emekçilerin denetimi, kontrolü, yönetime katılımı olmadan olmaz. Bu yüzden ilk adım ekonomiye, siyasete, hayata çökülmesine yol açan, toplumsal dayanışma ve örgütlülüğü parçalayan, ülkeyi sefalete sürükleyen tek adam düzenine son vermektir. Önümüzdeki erken seçim de bu zulüme halkımız sandıkta son verecektir. CHP iktidarında kula kulluğa son vereceğiz. Emekçinin hakkını, sanatçıya, basına özgür bir  ortam sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın o günler çok yakın."

Editör: Haber Merkezi