Cengiz Aldemir/ANKARA - İzmir’in kurtuluşunun 98. CHP’nin kuruluşunun 97. Yıl dönümünün anlam ve önemini İz gazeteye değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 9 Eylül Türk ulusunun bağımsızlığına bağlılığının belgelerinden sadece birisi olduğunu vurgulayarak, “İzmir’in işgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan; İşgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı bitiren dünyadaki tek şehir İzmir'dir. İşgalden kurtulduğu gün kutlu olsun” dedi.

“İzmir’in kurtuluşunun 98. Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 97 yılını büyük bir onur ve coşkuyla kutlayacaklarını belirten Beko, laikliğin yıkılmayan son kalesi ve simgesi olan İzmir’in işgalinin 98. Yılında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla andıklarını söyledi.

ATATÜRK’ÜN İZMİR SEVGİSİ
Bu yıl 9 Eylül de İzmir’in 98. Kurtuluşunu, Kurtuluş Savaşının zafer sevinci 30 Ağustosta yaşandığı gibi İzmir’in kurtuluşunda da yaşayacaklarını belirten Beko,

Atatürk’ün, İzmir için,”Hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir toprak” sözlerini vurguladı. Atatürk’ün İzmir sevgisini dile getirdiği cümleleri paylaşan Beko, “ Bakın Ulu önderimiz, “Ben, bütün İzmir'i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka'ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir'i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka'yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm” sözlerinin İzmirliler için ne kadar önemli ve anlamlı olduğu için paylaşmak istedim” hatırlatmasında bulundu.

AKP SATIP YOK ETTİ

Atatürk ve arkadaşlarının kısa sürede çok iş yaparak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduklarını hatırlatan Beko, AKP iktidarının 18 yıllık iktidarında cumhuriyetin bütün kazanımlarının bire birer satılıp yok edildiğini, işsizlik, gelir dağılımındaki eşitsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, adam kayırmacılık, toplumu ayrıştırıcı söylemlerin yanı sıra dış politikada çatışmacı politikalar yüzünden ülkenin bugün geldiği durumun içler acısı olduğunu vurguladı.

CHP TÜRKİYE’NİN GARANTİSİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97 yıl önce bugün temellerini atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet’i kurarak, Türkiye demokrasisini inşa ettiğini hatırlatan Beko, “Kuruluş ve kurtuluşun partisi CHP ilk günkü gibi aynı ruhla Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele vermiştir ve vermeye de devam etmektedir. CHP çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. CHP, eşit haklara sahip, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’nin garantisidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi