CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, camilerde 'Çav Bella' çalınması ve Banu Özdemir'in tutuklanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Beko, açıklamasında, olayı 'çirkin' olarak niteleyerek CHP'nin tüm örgütlerinin bunun karşısında olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhur İttifakının bileşenleri ve özellikle de AKP kadrolarının, CHP'ye yönelik suçlamalarının kabul edilebilir bir yanı olmadığını ifade eden Beko şu değerlendirmeyi yaptı; "Türkiye’de laikliğin çeşitli vesilelerle zayıflatılmasına dönük hamleler içinde olanlar bunu yapamazlar. Hele de, farklı inançlara mensup olanların kendilerini tedirgin hisseder hale getirildiği bir Türkiye tablosunda bu çirkin eylemi Partimizle ilişkilendirerek bunu hiç yapamazlar. Herkesin inancının gereğini özel yaşamında tam bir dokunulmazlıkla yaşamasından ve din ve vicdan hürriyetinin temininden yana olanlara dönük provokasyonlara yol açabilecek eylemlerden başta hükümet ve onun yandaşları kaçınmalıdır."

"SORUMLULAR BULUNSUN"

Sürecin gerçek sorumlularının ivedilikle ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizen CHP'li Milletvekili Kani Beko, Eski İl Yöneticisi Banu Özdemir’e yönelik yürütülen kampanyayı eleştirdirdi ve İzmir’in farklılıkları zenginlik olarak gören yapısına gerçekleştirilen saldırıları reddetti. Cumhuriyet Halk Partisinin hedef gösterilmesini de eleştiren Beko, "Herkesin inancına saygılı bir laiklik anlayışını esas alan, düşünce ve ifade hürriyetini en temel ilke kabul eden demokrasinin yeniden inşası için yüklendiğimiz sorumluluk kelimelerimizi çok ama çok özenli seçmemizi gerektiriyor. İzmir halkına dönük bu provokasyon girişimi boşa çıkacaktır. Özgür, demokratik ve laik Türkiye’nin yeniden inşası ihtimali birilerini çok tedirgin ediyor olabilir. Fakat süreç başlamıştır. Sandık yolu açılacak ve her şey tüm Türkiye için çok güzel olacaktır." ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında iktidar ve destekçilerini demokratik değişimin, özgürlüğün, insana ve inanca saygılı laikliğin tesisinin önünde duramayacağını belirten Beko, olayın bir provokasypn olduğunu ve sorumluların görevlerini yapmasını talep etti. Beko son olarak "Cumhuriyet Halk Partisine dönük operasyonlara katkı vermesinler. Bayrama yaraşmayan bu tür işlere Anadolu’nun sağduyusu gereken cevabı verecektir.  Olaydaki tek sorumluluğu, bu ağır provokasyon girişimini Türkiye kamuoyunun gündemine getirmek ve boşa düşürmek olan Banu Özdemir derhal serbest bırakılsın." ifadeleriyle çağrıda bulundu. 

Editör: Haber Merkezi