İZ GAZETE - CHP İzmir milletvekili Bedri Serter, 10 Mart Pazar Günü akşam saatlerinde gerçekleşen sözlü ve fiili saldırı sonrasında bugün İlçe Başkanı Serdar Değirmenci’yi makamında ziyaret etti.  Başta Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy, eşi Dilek Aksoy ve arabada bulunanlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Serter; tüm Menemenlilere de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son birkaç gündür hem Bayraklı’da hem Menemen’de gerçekleşen olayların can sıkıcı olduğunu fakat tüm bunlara rağmen itidalli davranmak gerektiğini belirten Sertel, “seçime az bir zaman kaldığı bu günlerde bu süreci akl-ı selim bir şekilde götürmek hepimizin boynunun borcudur.” dedi. Siyasetin kavga, dövüş ya da insanların ölmesi gibi bir amacı olamayacağını sözlerine ekleyen Serter; “Demokratik bir Türkiye’de yaşamak için de Cumhuriyet Halk Partililer olarak da mücadele etmekteyiz. Her konuda adaleti savunuyoruz. Bu süreçten sonra da ben partililerimize sakin olmalarını tavsiye ediyorum. Bizler, her türlü sonucu ve süreci takip ederek bu ortamı geliştirip sonuçlandıracağız.” diye konuştu.

SALDIRGANLARIN AİLELERİ ÖZÜR DİLEMİŞ

Olayın ertesinde iki saldırganın ailelerinin Başkan Adayı Serdar Aksoy ve İlçe Başkanı Serdar Değirmenci’den özür dileyerek olgunluk göstermelerinin olumlu olduğuna değinen Serter; “Demek ki o meczup arkadaşlar da bu konuya ne sebeple müsebbip olduklarının farkında değiller. Ama onlara da ailelerine de sakinlik tavsiye ediyorum. Bütün partililerimize de bütün siyasi arenada sokakta, kürsüde, sahada, alanlarda siyaset yapan bütün siyasetçilerimize de dillerini yumuşatmaları ve süreci olgun bir şekilde götürmeleri tavsiyemdir.” diyerek bir daha böyle provakasyonların yaşanmamasını umduğunu ifade etti.

CHP’nin parti olarak asla ötekileştirme politikası yürütemeyeceğini vurgulayan Serter 81 milyonu bir bütün olarak gördüklerinin altını çizerek “Biz ötekileştirme politikası hiçbir zaman uygulamadık. AKP'de bizim vatandaşımız, MHP’lisi de, CHP’lisi de, HDP’lisi de İyi Partilisi de Saadet’lisi de ve diğer bütün partililer de bizim vatandaşımız. Biz aynı sokakta oturuyoruz, aynı apartmanı paylaşıyoruz, aynı kapıdan giriş çıkış yapıyoruz. Ondan dolayı düşmanlığa ihtiyaç yok. Siyasetimizi de adam gibi yapmak mecburiyetindeyiz.” diye konuştu.

Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci ise Menemen seçim tarihinde daha önce benzeri yaşanmamış bu tatsız saldırı CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’e duyarlı ziyaretinden dolayı teşekkür etti. “Menemen ve Menemenlilere yakışmadı” diye nitelendirdiği olayı gerçekleştiren saldırganların uyuşturucu madde kullanmış olabilecekleri yönünde görüş ve şüpheler bulunduğunu belirten Değirmenci, “Dileğimiz bütün Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü’nün bu olaylar karşısında soğukkanlılığını koruyup karşılık vermemesidir. Biz bunlara karşılığı 31 Mart’ta sandıkta vereceğiz. Bu bakımdan herkesi sağduyuya ve sakin olmaya davet ediyorum.” dedi.

‘BARIŞÇIL SEÇİM KAMPANYAMIZI 31 MART AKŞAMINA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ’

Değirmenci, sözlerini şöyle tamamladı: “Zaten seçimi bizim kazandığımızı Menemen’de yaşayan hemen hemen herkes görüyor. Bunların tedirginliği var. Seçim dönemi yaklaştıkça bu provakasyonlar çoğalabilir. Ama biz soğukkanlılığımızı elden bırakmayacağız. Sadece seçime odaklanalım. Barışçıl seçim kampanyamızı 31 Mart akşamına kadar sürdüreceğiz.”

Derleyen: Nilay Madenus

Editör: Haber Merkezi