Doğan Beyazgül’ün tarihin en gergin seçim dönemlerinden bir olarak nitelediği 31 Mart yerel seçimleri hakkında değerlendirmesini sorduğu Serter; ülkede yaşanan geçim sıkıntısının seçimlere olan rağbeti arttırdığını belirti. Serter sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin beka sorunu olduğunu görmüyoruz. Beka demek toplum içinde iç kargaşa, savaş hali demektir. Burada iktidar biraz rotayı değiştirmek ve ekonomik başarısızlıklarını ortaya sermemek maksadıyla, beka diye bir problemi çıkartıp ortaya koydular. Türkiye’de sanayi bitti, tarım bitti, hayvancılık bitti. Alsancak sokaklarında hiç olmadığı kadar dükkanlar boş, esnaf bitti. Kemeraltı’nda Karabağlar’da da öyle… Ciddi bir sıkıntı var insanlar kiralarını ve elektrik paralarını ödeyemez halde. Bu bir öngörü değil, biz Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak yaşananı ortaya koyuyoruz. Gerçekten Türkiye’de ciddi bir ekonomik kriz yaşanmakta…”

“KADIN ADAY KONUSUNDA SÜRECİ İYİ GÖTÜREMEDİK”

Aday belirleme sürecinde İzmir özelinde kadın adaylara yönelik %33 olarak belirlenen  fakat uyulmayan kotaya yönelik görüşlerini bildiren Serter; “Ben bu konuda kotayı bile kabul etmiyorum. Bizim kadınlarla bir eşitliğimiz var. Bizim de parti olarak bir kota koymamız gerekirse eşit olmamız gerekir. Türkiye genelinde kendimizi değerlendirmek gerekirse kadın aday konusunda süreci iyi götüremedik. Halkımız, partili kadınlarımız, bizi kurucu parti ve kurtuluşun simgesi olarak görmekte. Bu süreçten sonra gelişecek olan iç yönetimde, il ve ilçe delegasyonlarında bu süreçten sonra çok daha önemli bir şekilde kadın arkadaşlarla çalışmamız gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

“30’DA 30 YAPACAĞIZ”

2019 seçimlerinde 31 Mart’ta ben partimin ‘30’da 30’ yapacağına inanıyorum. İyi Parti’nin Tire ve Kiraz adaylarıyla birlikte 30’da 30 yapacağımıza inanıyorum. Bugün de son günümüz. Artık kampanyamız saatler içinde bitecek.  18.00’de yasaklara girmiş oluyoruz. Bu süreçte hem Belediye Başkanı aday adaylarımız, hem Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, hem de diğer ilçelerdeki görev alan arkadaşlarımızla beraber biz de milletvekili olarak derli toplu bir çalışma sürecindeydik.  Bu sürecinde nasipse 30’da 30 ile sonlanacağını ve büyükşehiri de alacağımızı umuyorum. Ama Demirel ‘in dediği gibi ‘sandığa giren değil çıkan önemli’ . Çıkan sonuç ne olacaksa başımızın üstüne ama biz 30’da 30’u hedefliyoruz.

 “BEKA ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYA BAŞLADILAR”

Yerel seçimin sürecinin iktidar kanadı tarafından genel seçim havasına büründürülmesi üzerine tespitlerde bulunan Serter; “Bunun nedeni tek adam iktidarıdır” dedi.

“Tek adam rejiminde Sayın AKP Genel Başkanı gördüğünüz gibi bütün mitinglerinde yanına bir tek belediye başkan adayını dahi almadı. ‘Her tarafta ben varım. Siz hiçbir şeysiniz’ demeye çalıştı. Bunun rahatsızlığını İstanbul’da Binali Yıldırım’da, Ankara’da Mehmet Özhaseki’de,  İzmir’de Nihat Zeybekci'de, her yerde görüyoruz bunu…Sadece kendine oynamaya başladı.Gerçekten bu kadar ekonomik sorun varken beka sorunu diye bir şey attılar ortaya ve Bahçeli ile birlikte bu sözde beka üzerinden siyaset yapmaya başladılar. Yerel seçimlerdeki başarısızlıklarını örtmek için genel siyaset onların işine gelmektedir. “

“ONLAR UZAY ÇAĞINI YAŞAMAK İSTİYOR, BİZ DOMATES, PATLICAN, SALATALIK KONUŞUYORUZ”

Muhalefet parti liderlerine yönelik karalama içeren ifadeler üzerine görüşleri sorulan Serter; “Bugüne kadar sadece  80 ve 60 ihtilallerinde böyle şeyler gerçekleşmişti. Bir cumhurbaşkanının diğer parti liderlerine bu tip sataşmalarda bulunması insanlarda tereddüt yaratır. Aslında yanlış bir siyaset yapmakta bence Cumhurbaşkanı.  Biz CHP ve Millet İttifakı olarak halkımızı bölmüyoruz. Herkes özgür iradesiyle sandığa gidip oyunu istediği partiye kullanabilir. Bu bölünmüşlük değil, demokrasinin getirdiği bir özlük hakkıdır. “ diye konuştu.

Meral Akşener’in Mersin mitingine siyah çanta ile çıkması hakkında yorumlarda bulunan Serter; “Meral Hanım’ın bir siyasetçi olarak çanta ile çıkmasına ben de şaşırdım. Bu türlü siyasetler artık Türkiye’ye yakışmıyor. 21. yy’a geldik hala gençlerimize böyle bir siyaset figürü olmamamız gerekir. Onlar 4.0’ı yaşamak istiyorlar sanayide, onlar uzay çağını yaşamak istiyorlar, biz domates, patlıcan, salatalığı konuşuyoruz. Yazık bize.  Bütün gençlerimizden özür diliyorum. Gençlerin önünü açmak mecburiyetindeyiz. Gençleri asosyal, apolitik yaptık. Yarın seçim var hiçbirinin umurunda değil.” ifadelerini kullandı.

“KARARSIZ SEÇMENLERİMİZ KALMASIN”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in kararsız seçmene yönelik çağrısı ise şöyle oldu: “Kararsız vatandaşlarımızın olmaması gerekiyor. Bu bir seçim. İktidara bir ders vermek için mutlaka herkesin sandığa gitmek gerekiyor. O oy o odada kendi özgür iradenle sana verilmiş güzel bir imkan. Bunu  öncelikle kendin için mutlaka değerlendir. Kararsız seçmenlerimiz kalmasın. Biz Millet İttifakı olarak bugüne kadar söylediklerimiz gerçekleşecek. Ben de milletvekiliyim. Gelip bizim yakamıza yapışabilirsiniz ben de yerelde belediye başkanlarının, meclis üyelerinin yakasına yapışırım.”

Yerel seçim sonrası AKP’nin olası bir erken genel seçim hamlesi olamayacağını kaydeden Serter; “O kadar rahat ki Cumhurbaşkanının eli, bütün imkanları aldı. Seçimi de kazandı. Bütün bakanları kendisi tespit ediyor. Meclis’te bütün bakanları kendisini temsil ediyor. Mecliste 290 tane AK Partili var, 40 kadar MHP’li var. Onlar da uzaktan kumandayla yönetiliyor. Birisi düğmeye basıyor onlar da ellerini kaldırıp indiriyorlar. Ben bu lokum gibi yer AKP’nin tekrardan bir seçim atmosferi isteyeceğini zannetmiyorum.” şeklinde konuştu.

Serter, Pazar günü gerçekleşecek seçime yönelik seçmenlere çağrıda bulunarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Yarın herkes sandığa gitsin, kendi özgür iradesiyle arzu ettiği partiye oyunu atsın. O çok kıymetli bir oy olacak. Millet İttifakı olarak da biz elimizden gelen bütün çalışmaları yaptık. Güzel, sağlıklı ve kazasız, dertsiz seçim geçirmemiz dileğiyle yarın akşama ümitle ve umutla kavuşacağımıza inanıyorum. Martın sonu bahar diyorum.”

Editör: Haber Merkezi