ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hafta başında yaptığı açıklama ile üyelerini sosyal medya üzerinden partililerle ilgili açıklamalar yapma konusunda uyarmıştı. Başkan Yücel’in “Artık özellikle sosyal medya ve basın üzerinden partimizi veya partililerimizi zor durumda bırakacak ve seçmen nezdinde partimize zarar verebilecek konularda önce uyarı, ardından da disiplin işlemini hızlı bir şekilde işleteceğiz” şeklindeki açıklamalarına Bayraklı’dan ‘ilginç’ bir çıkış geldi.

YÜCEL’E ÇATTI, ENGİN’İ ÖRNEK GÖSTERDİ, KOCAOĞLU’NA OY VERMEME ÇAĞRISI YAPTI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a yakınlığı ile bilinen Yeliz Tunç isimli partili, kişisel sosyal medya hesabından Başkan Deniz Yücel’e çattı. CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e “Siz kaç yıllık partilisiniz ki tehdit ediyorsunuz?” şeklinde çıkış yapan Yeliz Tunç, skandal açıklamalarında CHP eski İl Başkanı Ali Engin’i örnek göstererek CHP’lilerin Ali Engin’in seçilmemesi için partilerine oy vermediklerini iddia etti. Tunç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yeniden aday gösterilmesi durumunda CHP’ye oy vermeme çağrısında bulundu.

İşte Yeliz Tunç’un o paylaşımları:

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile sık sık fotoğraflarını paylaşan ve Karabağ için ‘Babamız’ ifadelerini kullanan Yeliz Tunç, birçok paylaşımında Hasan Karabağ’ı eleştirenleri de tehdit etmekten geri durmadı.

BU İLK DEĞİL

Bu çıkışlar Yeliz Tunç için ilk değil. Tunç geçtiğimiz yıllarda da Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı hedef alan paylaşımlar yapmış, bunun üzerine de defalarca disiplin soruşturması geçirmişti. 

 2014 yılında dönemin CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege ve yönetimi tarafından sosyal medyada Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a hakaret iddiasıyla Karşıyaka üyesi Yeliz Tunç'un ihracı istenmişti. Ali Engin başkanlığındaki il yönetimine gelen dosya Tunç'un partiden istifa etmesi nedeniyle rafa kalkmıştı.

Karaege'den sonra Karşıyaka'da ilçe başkanlığı görevine atanan Mustafa Özuslu başkanlığındaki ilçe yönetimi Tunç'un istifa etmesine rağmen ihraç dosyasının görüşülüp karara bağlanması gerektiği yönünde il başkanlığına başvurmuştu. Dönemin İl Başkanı Bedri Serter başkanlığındaki il yönetimi Tunç'un istifa etmesi nedeniyle dosyayı dikkate almadı.

2014'te partiden istifa eden Tunç, sonrasında bu kez Bayraklı İlçe Başkanlığına başvurarak yeniden CHP'ye üye oldu. Tunç'un partiye yeniden üye olması nedeniyle bu kez Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, daha önce Tunç'la ilgili hazırlanan dosyayı yeniden il başkanlığına getirdi. Dönemim İl yönetimi de ilçe başkanları toplantısı sonrası dosyayı gündeme aldı. Dönemin İl Başkanı Güven'in  il yönetimi toplantısında Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper'le telefonda konuşup Tunç'un durumunu sorduğu, Alper'in de Tunç'un partiden istifa ettiğini söylediği öğrenildi. Güven, Tunç'un partiden yeniden istifa ettiğini toplantıda yöneticilere aktarırken, yönetim dosyayı yeniden rafa kaldırdı. Öte yandan Tunç'un istifasının Karşıyaka'dan gelen hamle sonrası gün içinde apar topar alındığı belirtildi.

KARABAĞ’LA BERABER AMA ÜYE Mİ BELLİ DEĞİL

CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sosyal medya üzerinden hedef alan yeni paylaşımlar sonrasında merak edilen konu ise Yeliz Tunç’un CHP’ye yeniden üye olup olmadığı. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İl Başkanı hakkında sosyal medyadan saldırgan paylaşımlar yapan ismi politik olarak koruyanların ise disiplin soruşturması geçirip geçirmeyeceği henüz net değil.

TUNCAY ÖZKAN DA UYARMIŞTI

Sosyal medya paylaşımları konusunda geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Tuncay Özkan da bir ‘genelge’ yayınlamış ve partilileri uyarmıştı.

Editör: Haber Merkezi