TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 27 Ocak’ta gerçekleşen Parti Meclisi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İzmir’de 26 ilçenin başkan adayı açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer olarak belirlenirken, ilçelerde ise büyük oranda değişikliğe gidildi. CHP İzmir’de Altı mevcut belediye başkanı görevinin başında kalırken iki belediye başkanının ise yerleri değiştirildi.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir adaylarının tamamı netleşmiş değil. Pazar günü gerçekleşen MYK’dan Bayraklı için Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, Buca için ise Aydoğan Hepdemirgil ismi çıkmış, ancak bu iki isim de Parti Meclisi’nden geçememişti.

ALPER, KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖNCE YÜCEL İLE GÖRÜŞECEK

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşen Parti Meclisi’nden Cevat Durak isminin geçememesinin ardından CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği öğrenildi.

Alper’in ayrıca Kılıçdaroğlu görüşmesinin öncesinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile bir araya geleceği bilgisine de ulaşıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşmesinden sonra kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor.

‘BU AİLE İÇİ BİR YARIŞ’

Gazetemize konuşan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ise Aydoğan Hepdemirgil ismine Buca’da herhangi bir tepki olmadığını aktararak Buca’da hizmet etmek için aday adayı olan tüm isimlere saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Akdağ, “Bu aile içi bir yarış. Tüm çabamız Buca ‘da var olan iktidarımızı korumak içindir.” dedi.

Akdağ, ‘Genel Başkan ya da İl Başkanı ile bir görüşmeniz oldu mu ya da olacak mı?’ sorusuna ise “İl Başkanımız ve Genel Başkanımız görüşmek isterse tabi ki de gideceğiz. Ancak şu anda bu yönde bir çağrı olmadı.” cevabını verdi.

BAYRAKLI VE BUCA’DA OYLAR KRİTİK SEVİYEDE

Öte yandan İzmir’de muhafazakar seçmen sayısının fazla olduğu Bayraklı ve Buca’da MYK’da belirlenen adayların Parti Meclisi’nden geçememesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Buca’da 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP yüzde 43, AKP yüzde 37 oy alırken MHP ise yüzde 12 oy almıştı. Öte yandan 2017 yılında gerçekleşen Anayasa Değişikliği Referandumunda ise Buca’da yüzde 66’lık bir ‘Hayır’ oyu çıkmıştı. 2014 yerel seçimlerinde Bayraklı’da ise CHP yüzde 44, AKP yüzde 37 oy almış, MHP ise yüzde 8 oy oranında kalmıştı. Bayraklı’da da 2017 yılında gerçekleşen Anayasa Değişikliği Referandumunda yüzde 65’lik bir ‘Hayır’ oyu çıkmıştı.

Editör: Haber Merkezi