TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bayraklı seçim ofisine yapılan saldırının ardından dikkat çekecek iddialar Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’dan geldi. Yılmaz sosyal medyadan yaptığı açıklama ile bölgeye giderek, meselenin tamamını detaylı olarak dinlediklerini söyleyerek sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaştı.

Yılmaz, ‘AKP Bayraklı Gençlik Kolu Başkanı olay gecesi nerededir?’, ’Seçim ofisine silahla saldıran ve uyuşturucu içtiği tespit edilen şahsın cebine bir tomar parayı kim koymuştur?’ gibi sorular yöneltti.

‘CHP PANKARTLARI YERİNE AKP PANKARTLARI ASILIYOR’

Ofise bir ziyarette bulunduklarını ve olayı tüm boyutlarıyla dinlediklerini anlatan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı.

“Esas olay ofis saldırısı değil, her şey bir gece öncesindeki seçim çalışmasıyla başlıyor. Gençlik örgütümüz, astıkları pankart ve bayrakları her ne hikmetse döndüklerinde bulamıyorlar. Kısa bir gezinmeyle AKP’nin parayla pankart astırdığı mahalle çocuklarına rastlıyorlar. Yamanlar mahallesinin çocukları, belirli ücret karşılığında bizim pankartlarımızı kesip yerine AKP’nin pankartlarını asıyor. Yine o mahallede oturan örgüt üyelerimiz aynı mahalleden olduklarını ve bunun etik olmadığını söylüyorlar.”

‘5 ARAÇLIK BİR KONVOY BASKINA GELİYOR’

“Sökülen pankartların yeniden asılması gerekliliği hususunda konuşurken AKP pankartları asan gençler ‘tamamdır, bir sizin bir bizimkini asarız’ derken 5 araçlık bir konvoy baskına geliyor.”

‘8 DİKİŞ ATILIYOR, 3 DİKİŞ VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR’

“Bu araçlardan inen kişiler havaya ve yere ateş açıyor; arkadaşlarımızı darp ediyor. Arkadaşlarımız hastaneye kaldırılıyor, 8 dikiş atılıyor sadece dudağa. Ama yine her ne hikmetse doktor 3 dikiş varmış gibi yazıyor. İtirazlar sonucu darp raporunu olduğu gibi yazıyor doktor.”

‘ERTESİ GÜN OFİSE ATEŞ AÇILIYOR’

“Olay yerinin görüntüleri emniyete ulaşıyor; doktor raporları da beraberinde. Ancak kimse hala gözaltında değil. Ertesi gün de mahalleden başka biri ofise ateş açıyor; hiçbir düşünme ehliyeti olmayan bu insana kimin güç verdiği aşikar Ama orada da bir tuhaflık var.”

Yılmaz şu soruları yöneletti:

AKP Bayraklı Belediye Başkan adayının seçim çalışmasında kullandığı Mercedes Vito araç olay gecesi nerededir?

2- Bayraklı SKM sorumlusu ve 11.sıra meclis üyesi adayı o gece nerededir?

AKP Bayraklı Gençlik Kolu Başkanı olay gecesi nerededir?

4- Seçim ofisine silahla saldıran ve uyuşturucu içtiği tespit edilen şahsın cebine bir tomar parayı kim koymuştur?

5-Pankartlarını bile aynı mahallede parayla astıran AKP’nin bu olayla ilişkisi nedir?

NE OLMUŞTU?

Yamanlar’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bayraklı Seçim Ofisi’ne kimliği belirsiz şahıslarca ateş açılması sonucu Cumhuriyet Halk Partili iki kişi yaralanmıştı.

Ardından bu olayın öncesinin de olduğu, önceki akşam da afişlemeye çıkan Cumhuriyet Halk Partili gençlere 40-50 kişilik bir grubun saldırdığı ve CHP’li gençlere silah ve sopalarla saldırdığı ortaya çıkmıştı.

SANDAL VE ALPER SAĞDUYU AÇIKLAMASINDA BULUNMUŞTU

Bayraklı seçim ofisine yapılan silahlı saldırının ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan adayı Serdar Sandal ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper sağduyulu olunması çağrısında bulunmuştu.

VALİLİKTEN SALDIRI HAKKINDA AÇIKLAMA: ‘SİYASİ VE TERÖR BOYUTUNUN BULUNMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR’

Öte yandan İzmir Valiliği’nden yapılan açıklama ile CHP’nin seçim ofisine düzenlenen silahlı saldırının siyasi ve terör boyutunun bulunmadığı açıklandı.

GÖZALTI SAYISI 3’E YÜKSELDİ

Edinilen son bilgiye göre seçim ofisine yapılan silahlı saldırı ile ilgili gözaltı sayısının üçe yükseldi.

Editör: Haber Merkezi