Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, İz WEB TV'de 'Ceren Duman ile Yerel Gündem' programının konuğu oldu, soruları yanıtlayarak gündemi değerlendirdi.

‘İNANIYORUM Kİ SANDIKTA ÇOK BÜYÜK BİR TOKAT YİYECEKLER’

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, gündemi değerlendirmeye YSK’nın İstanbul’daki seçimleri yenileme kararıyla başlayarak, “Türkiye’de son yıllarda demokratik olan hiçbir şey yok, tamamıyla saraya bağlı ve AKP’nin genel başkanının öngörüsüyle hareket ediyor. İnanıyorum ki bu halk bunun hesabını sandıkta soracaktır. Bütün Türkiye Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte hak hukuk ve adaletin geri geleceğine inandı. Ülkenin umudu artık CHP’dir. Bu seçim sadece İstanbul seçimi değil, Türkiye seçimi olacak. Türkiye Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhunun bitirilmeye çalışıldığı bir noktaya geldik. Bunun tek çıkışı ve Türkiye'nin sigortası CHP'dir. İnanıyorum ki seçimlerde sandıkta çok büyük bir tokat yiyecekler” ifadelerini kullandı.

‘EKREM İMAMOĞLU'NUN RAKİBİ ERDOĞAN OLMALI’

Alper, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı’nın AKP Genel Başkanı Erdoğan olması gerektiğini düşündüğünün altını çizerek: ‘Yerel seçim için ev ev sokak sokak dolaştığına bakılırsa bence sayın Ekrem İmamoğlu’nun rakibi bu saatten sonra AKP’nin Genel Başkanı olmalı. Bu karar AKP’yi destekleyenlerin de içine sinmeyecek ve çok büyük bir oy farkı olacak. Katılım oranı kesinlikle artar, bir tarafta halk bir tarafta da AKP’nin hükümeti var. Her şey ortada. Bu seçimlerde gördük, AKP’nin Belediye Başkan adayları değil, Cumhurbaşkanı’nın kendisi ve üst düzey bürokratları dolaştı” diye konuştu.

‘AKP’NİN ANLAYIŞI, BÜROKRASİYE BASKISI BİZİ YILDIRMAZ’

Cemalettin Alper, YSK’nın kararının Türkiye’ye yansımasına yönelik şunları kaydetti:

“YSK’yı tartışmanın kimseye faydası yok. Önümüze bakacağız. İstanbul’da her şey çok güzel olacakÇ Ekrem İmamoğlu ile birlikte huzur, hizmet, demokrasi gelecek. AKP’nin anlayışı, CHP’ye bakışı, bürokrasiye baskısı bizi hiç yıldırmaz. CHP 95 yıllık çınar, biz ne rüzgârlar gördük hala Türkiye’nin ve Atatürk’ün mirasını korumaya devam ediyoruz. Bu yelpazelerden yapraklarımız bile dökmez ama onlar geldiği gibi gidecekler.”

‘O KOLTUĞA KİMİN GELDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN HİZMETTİR’

Bayraklı ilçe başkanı Alper, CHP’nin İzmir’deki yerel seçim sonucuna yönelik: ‘Başarılı bir sonuç var, bize destek veren herkese teşekkürler. O koltuğa kimin gelmesi önemli değil, önemli olan hizmettir. Yapacağımız hizmetlerle bu oy oranını arttıracağımıza kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

‘SORUN YARATAN DEĞİL, SORUN ÇÖZEN BİR ANLAYIŞLA…’

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal hakkında konuşan Alper, “Halkı kucaklayan bir başkan, seçim yarışında çalışkan ve dürüstlüğüyle öne çıktı. Halkla iç içe, sorun yaratan değil sorun çözen bir anlayışla halka bakıyor. Derdi hizmet. Bu beş yılda çok şeyi değiştirecek” dedi.

‘BİZİM ŞİDDETLE İŞİMİZ YOK’

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı seçim ofisine silahla saldırı gerçekleşmesi ve iki kişinin yaralanması hakkında Alper: ‘ Tabii bu süreç geride kaldı ama biz bunları hep kınadık, hem kınayacağız. Seçim sokakta hizmet yarışıdır. Onlara tekrardan geçmiş olsun. Bizim şiddetle işimiz yok. Sevgi dilimizi kullanacağız. Kargaşa yaratanlara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

‘HERKES YAPTIĞIYLA ANILIR’

Cemalettin Alper, Bayraklı’nın eski belediye başkanı Hasan Karabağ ile yaşadığı döneme değinerek, “Geçmiş geçmişte kaldı, herkes yaptığıyla anılır. Biz geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz. Her zaman söylediğim bir şey, CHP ilçe başkanları herkese bağlıdır ama kimseye bağımlı değildir. Biz kimseyi karalayıp kötülemeyiz. Bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diliyorum. Geçmişi tartışırsak, geleceğimize odaklanamayız” dedi.

Programın sonunda Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper Bayraklılara şu mesajı verdi:

“Bayraklı’nın tamamına sevdalıyız, biz CHP değil, bütün Bayraklı’ya hizmet ediyoruz. Bu hizmet anlayışımız devam edecektir. Bayraklı halkı belediye başkanımıza biraz sabır gösterirse ilk 6 ayda çok şey değişecektir.”

Editör: Haber Merkezi