İZ GAZETE - Bayraklı Belediye Başkanı Aday Adayı Murat Haluk Öncel, katıldığı tv programında yerel seçimleri ve adaylığını değerlendirdi. Bayraklı'daki aday adaylarının fazlalığı ile ilgili soruya "Aday adaylığı her partilimizin veya her vatandaşımızın demokratik hakkıdır. Bayraklı ’da yapılacak çok iş var. Herkes ya da her üye istediği yere aday olma hakkına sahiptir. Bu onların en doğal hakkıdır ve partinin bu görevinde bulunmak için çaba sarf edebilirler. Bu çerçeve içerisinde de ben bu arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bayraklı’nın demografik yapısı ve şu andaki durumu itibarıyla oradaki vatandaşlarımızın bir beklentisi var ve aday adaylarının bol olması zarar değil demokrasinin bir geleceğidir ve olması gerekir. Eğer ben belediye başkanı olursam Bayraklı halkına söz verdiğim gibi hizmet aşkı ile yola çıktık ve Bayraklı’nın mevcut pozisyonunu çok daha iyi bir duruma getirmek için aday oluyoruz dedik. Biz halkı yöneten bir belediye değil halka hizmet eden bir belediye olacağız. Belediyenin bütün icraatlarını halkın hizmeti ve menfaati için yapacağız. Bizim hedefimiz, Bayraklı’yı yaşanabilir bir Bayraklı haline getirmektir ve Bayraklı halkına hizmet etmek için hazırız." şeklinde cevap veren Öncel, Bayraklı'yı yeniden tasarlayacakalrını ifade etti. 

Bayraklı‘da tamamen bir Anadolu coğrafyası var diyen Öncel, "2012 yılında genel başkanımızla görüştükten sonra Bayraklı’dan belediye başkanı adayı olmak istediğimi belirtmiştim. Bunun sebebi ise bu bölgedeki ekonomik ve mekânsal eşitsizliğin giderilmesi ile ilgili öneri ve projelerimi hayata geçirmek içindi. Mühendis kimliğimle yola çıkarak kent dokusundaki tasarımların ve projelerin yapılabilmesinin realist düzeyde ciddi projeler olması gerektiğini söyleyebilirim. Yerelde kalkınma kent alt yapısının yeterli hale getirilmesiyle mümkündür. Şu an mevcut yapıları planlayarak yani kenti yeniden tasarlayarak kalkınmanın olabileceğini düşünüyoruz. Asıl konu İzmir çanağındaki gecekondu olan bölgelerin ıslahı ve yapılandırılmalarıdır. Ben ıslahtan yana değil, komple yenilenmeden yanayım. Yani kent yenilenmesinin ancak kenti yeniden tasarlayarak mümkün olabileceğini savunuyorum. Sonuç olarak eşitsiz dağılımlar belediyenin garantörlüğünde yeni kent planı ve tasarımı ile beraber çözeceğiz." şeklinde konuştu.

Öncel Bayraklı ile ilgili projeleri ile ilgili olarak da "İlk olarak biz vatandaşın iş yeri açması için gereken çoğu prosedürü kaldıracağız. Vatandaşın iş yeri açma ve çalışma enerjisini yükselteceğiz. Esnaf sayısını arttırmak için cazibe bölgeleri yaratacağız. Bu bölgeleri yarattığımız zaman esnaf daha fazla kazanır ve vergi gelirleri artar. Asgari ücretin iki bin iki yüz lira olması için çalışacağız ve hiçbir işçimizin işine son vermeyeceğiz. Bunların yanı sıra meslek edinme eğitimleri vereceğiz. Genç nüfusun uyuşturucu çetelerinin tuzağına düşmesini engellemek zorundayız. Bunu gençler, kadınlar ve yaşlılar ile ilgili eğitim ve rehabilitasyon merkezleri kurarak yapacağım. Çünkü sadece gençler değil hepimizin bazen yaşadığı travmatik olaylar olabiliyor bunun için hepimizin bu kuruluşlara ihtiyacı vardır. Yani belediye, kentinde yaşayan vatandaşına sahip çıkacak. Bizim projelerimiz uzaydan gelmiyor, hepsi insan odaklı ve insana dokunan projelerdir. Biz direk ulaşılabilen, direk dokunulabilen bir belediye başkanı, belediye hizmeti ve belediye çalışanlarından oluşan bir kadro oluşturacağız. Bayraklı’yı birlikte yöneteceğiz diyerek sorulara cevap verdi." dedi.

Editör: Haber Merkezi