İZ GAZETE - “Bu konuşmayı yapmazsam, beni ön seçimle meclise gönderen partililerime karşı sorumluluğumu yerine getirmemiş olurum” diyen Bayır, “34 yıldır yaptığımız siyaset anlayışında görev ayrışması vardı. Belediye başkanlığı belediye başkanlığını yapacak. Delege delegelik yapacaktır. Bizim örgütümüzde delegenin iradesine ipotek koymak yoktur. Milletvekilleri bu iki adayımıza neden taraf olmak zorunda kaldı. Çünkü taraf olmaması gereken başkanlar bu işe taraf oldu.  Eğer bu partiyi ileriye taşıyacaksak kol kola yürümek zorundayız. Ama örgüt üzerinde ayak oyunları oynayamazsınız.”şeklinde konuştu.

O DANIŞMANA SERT TEPKİ

Kongre öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından birinin İzmir’e gelerek adaylardan birinin lehine delegeleri aramasını sert bir dille eleştiren Bayır, “Kimse bu kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’nu yarıştıramaz. Kimse kongrede Kılıçdaroğlu kaybetti dedirtemez” dedi.

İTFAİYE ERİ GİBİ...

Bayır konuşmasını şöyle sürdürdü: “İl başkanı 7 24 itfaiye yeri gibi çalışmak zorunda. İki aday evladımda pırıl pırıl keşke ikisi arasında seçim yapmak zorunda kalmasaydım. 2019’da iktidara yürümek isteyen bu örgütün üzerinden ellerinizi çekin. 2019 da AKP’yi alaşağı edemezsiniz ne Tacettin Bayırı’n ne de Kocaoğlu’nun esamesi kalmaz.”dedi. Kocaoğlu’nun Bayır’ın bu sözleri karşısında gülümsediği gözlendi.

Bayır’ın “Çocuklarımız için bu salondan omuz omuza çıkacağız.  Delegeler ne yapacağını bilir saraylarda palyaço olmaktansa örgütün militanı olur” sözleri ise salondan büyük alkış aldı.

Editör: Haber Merkezi