Tacettin Bayır yazılı olarak yaptığı açıklama geçtiğimiz hafta Güzelbahçe Belediyesi delege seçimlerinde yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuş ve Yeni Asır gazetesi de bu paylaşım örnek göstererek bugünkü gazetesinde 'CHP diktatör dolu' sürmanşeti geçmişti. 

Bayır bugün yazılı olarak yaptığı açıklamada, olaya tepki göstererek YeniAsır'dan yasal yollarla tezkip isteyeceğini ifade etti. Bayır'ın yaptığı açıklama şöyle;

Geçen hafta İzmir’imizin bir ilçesinde gerçekleştirilen delege seçimlerinin öncesi ve sonrasında, tarafsızlıkla ve sosyal demokrat anlayışla bağdaşmayan bir takım uygulamalar ortaya konmuş ve neticesinde, şahsım ve eşim tarafından bu rahatsızlık sosyal medya hesabı aracılığıyla dile getirilmiştir. Bu durumdan faydalanmak isteyen yandaş gazete ve kanallar durumu fırsata çevirme çabası içerisine girerek, söylenmeyen sözler üzerinden haber yapma acizliğinde bulunmuşlardır. 15/09/2017 tarihli Yeni Asır gazetesinde manşetten verilen ''CHP diktatör dolu’’ ifadesi şahsımla ilgili olmayıp, kaynağı belli olmayan tamamen uydurma bir haber özelliği taşımaktan hariç bir başka anlam ifade etmemektedir. CHP içerisinde fitne, fesat katma çabası içerisine girmiş yandaş medya organları, adeta bir maden bulmuşcasına şahsımız tarafından ifade edilmeyen başlıklar atmakta ve yandaş tv kanallarına bu haberleri yine aynı anlayışla yaptırmaktadır. Halkımız, 'diktatörün' ün nerede ve kim olduğunu bilmektedir. Söz konusu gazete ve kanaldan yasal yollarla tekzip isteyeceğimi bildirir, kamuoyunun dikkatine sunarım.

Editör: Haber Merkezi