İZ GAZETE -  Cumhuriyet Halk Partisi’nde 7 Ocak’ta yapılacak olan İzmir İl Kongresi öncesi, taraflar netleşiyor. İzmir milletvekillerinden Atila Sertel ve Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı adayı’ olarak ilan ettiği Deniz Yücel’e desteklerini açıklamıştı. Tacettin Bayır ise, geçtiğimiz hafta Can Radyo’da gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’a süreçle ilgili açıklamalarda bulunmuş, desteklediği adayı ise haftaiçi ilan edeceğini söylemişti. Bayır bugün net konuştu.

“BİR ÇİFT LAFIM VAR: DİZAYN ETMENDEN SIKILDIK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir önceki il kongresindeki çıkışları nedeniyle CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan hakkında, “İzmir örgütünü kontenjanla gelen milletvekiline dizayn ettirmem” şeklindeki ifadelerini hatırlatan Bayır, “Bunu diyen arkadaşa söylenecek bir çift laf var” dedi. Tacettin Bayır, Deniz Yücel’i ‘uzlaşı aday’ olarak tanımlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na şöyle seslendi: “Siz de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kontenjanla aday olarak geldiniz yani ön seçimle gelmediniz. Ben ön seçimle gelmiş birisiyim. Biz de artık senin İzmir’i siyaseten dizayn etmenden sıkıldık. Ben de örgüt adına bunu söylüyorum”

‘HİÇBİR ZAMAN RENKSİZ VE OMURGASIZ KALMADIM’

Tüm adayların değerli olduğunun altını çizen Tacettin Bayır, “Bazı arkadaşlar ‘birinin adamı’ damgası ile birilerini yaftalıyor ve karalıyor. Bu karalamaları şık bulmadığımı ifade ediyorum” dedi. “Hiçbir zaman renksiz ve omurgasız kalmadım” diyen Bayır, “Benim oyum da örgütün adayına, dayatma adaya oy vermeyeceğim. Adayım Utku Gümrükçü’dür” şeklinde konuştu.

BAKAN VE YİĞİT BÜYÜKŞEHİR’DE

Öte yandan, ön seçimle seçilen milletvekillerinden Murat Bakan ve Ali Yiğit’in bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Aziz Kocaoğlu ile görüşerek kongreye dair istişarelerde bulundukları öğrenildi. Görüşmeyle ilgili gazetemize açıklama yapan CHP İzmir milletvekili Ali Yiğit, "2019'da AKP'ye karşı büyük bir seçime gireceğiz, ülkenin kaderi belirlenecek. Bu seçimde bizi en iyi şekilde temsil edecek, güçlü ve dinamik bir il yönetimi arzumuzu dile getirdik. Bu işin bir de kurultay boyutu var, oradaki temsiliyet de çok önemli. Bunları konuştuk. " şeklinde konuştu.

GÜMRÜKÇÜ'NÜN LİSTESİNİ İLÇELER BELİRLİYOR

Milletvekilleri kanadında hareketli dakikalar yaşanırken, geçtiğimiz hafta adaylığını açıklayan eski İl Başkanı Kemal Karataş ise, adaylıktan çekildi. Karataş, Utku Gümrükçü’yü destekleyeceğini ilan etti. Utku Gümrükçü'nün İl Yönetim Kurulu listesini İlçe Başkanları ile belirleme konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi. Gümrükçü başkanlara, "Örgütün listesini beraber hazırlayalım, kimsenin emeği dışarıda kalmasın" mesajı veriyor. Gümrükçü'nün bu hamlesinin 'sessiz çoğunluk'ta etkili olacağı konuşuluyor. 

Editör: Haber Merkezi