İZ GAZETE- Menemen Belediyesi’nde kura ile yapılan ve kura çekimi sonucu CHP’li Deniz Karakurt’un başkanlığı kazandığı seçime AKP’nin itiraz etmesini ve de itiraz sonucu kura çekiminin yeniden yapılacak olmasını değerlendiren Bayır, “Türkiye’de yargı denince, savcı, hâkim denince akla farklı şeyler geliyor. Gönül ister ki ‘Ben ülkemde adalete güveniyorum’ diyebilmeyi. Ne yazık ki böyle olmadığı görülüyor. Kuranın nasıl yapılacağı konusunda AKP’nin temsilcisinin önerisi dikkate alınmıştı. Sonuç CHP’nin kazanması ile son buldu. Kendileri de bu kurayı önerdikleri için ‘İptal ettirebilelim’ mantığıyla mı yaptılar diye düşünüyorum. Nitekim de böyle oldu” dedi. Gerekli itirazların zamanında yapılması gerektiğini kaydetti. Bayır, ‘Kendi adayınızı seçtirene kadar mı itiraz edeceksiniz sonuçlara. Bu çırpınışların Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir faydası yok. Adalet ve Kalkınma Partisi son kullanma tarihini doldurdu. Bu durumlar Millet iktidarı ile haldır haldır iktidara geldiğimizin göstergesidir’ dedi.
 

Pandemi ve aşı değerlendirmelerinde de bulunan Tacettin Bayır, sadece İzmir’de bile yüzde 20 pozitif vaka olduğunu belirtip, “Bu rakamları bile bakanlık yüzde 25’ini saklayarak açıklıyor. Rakamları neden tam olarak vermez Sağlık Bakanlığı, buradaki hesap nedir? Kovidle ilgili çok geç tedbirler aldık ülke olarak. Ne yazık ki önlemler bile doğru yapıldı. Şu an tek beklentimiz aşı. Aşıyla ilgili geçen hafta Meclis’e bir soru önergesi verdim ve dedim ki ‘Bakanlığınız Sinovac aşısından 50 milyon doz alınması için anlaşmaya varıldığını, aşının ücretsiz dağıtılacağını söyledi. Aralık, Ocak, Şubat ayları için de getirilmesi için anlaşma yapıldığını söyledi. Çin aşısını alan Brezilya, Endonazya, Flipinler, Şili’den sonraki 5’nci ülke oldu Türkiye. Sorum şu bu aşının gelişmiş ülkelerden rağbet görmemesinin nedenini neye bağlıyorsunuz. Ödenecek toplu ücret nedir? Bakanlığın yan etkiler konusunda bir çalışması var mıdır?” ifadelerini kullandı. Hıfzıssıhhanın kapatılmasının aşı Türkiye’nin aşı üretememesinin nedeni olduğunu da dile getirdi.

Esnafa verilen destek paketiyle ilgili de Bayır, “Esnaf 750 TL destek alsa ne almasa ne? Dükkanın faturasını topladığın zaman oraya gitti para, bu da kira yardımı olmuyor. Esnafımız gerçekten zor durumda. Zaten ekonomik şartlardan dolayı ülkeyi yönetenler ülkeyi 18 yıldır perişan etmişti. AVM’lerle küçük esnaf zaten bitti. Bunların tamamını canlandırmamız lazım. Engin Altay açlığı tarif etmek için ‘Kuru ekmek geçmiyor vatandaşın boğazından’ sözüne AKP’li Şahin Tin, ‘O zaman aç değiller’ diye cevap verdi. Alaycı, küçümseyen bir tavır kullandı. Türk toplumuna buna layık görmeyi yakıştıramıyorum” ifadelerini kullandı. Bayır, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bütçe konuşmalarıyla ilgili de bakanların eleştirilere tahammülünün olmadığını belirtti.

‘UÇURUMA YUVARLANIYORUZ!’

İşsizliğin, ekonominin gidişinin hiç iyi olmadığını belirten Tacettin Bayır, “Ülke olarak uçuruma yuvarlanıyoruz. Bize dün ‘siz üretmeyin biz sizin yerinize üretiriz’ diyenler, yarın ‘siz düşünmeyin biz sizin yerinize düşünürüz’ diyecek. Sen üretme demek benim ülkemdeki işsizler iş bulsun demek, bu anlamda yerli malı kullanımını çok önemsiyorum. Herkese yerli malı kullanımına davet ediyorum, işsizliğin üstünden ancak böyle geliriz. 19 yıldır ne tezgaha ne tezgâhtara güven kalmadı. Tek müşterisi var o da Katar. Bu tezgah değişmeli yeni müşteri bulunmalı. Aksi takdirde bu ekonomi düzelmez, bu izlenen politikayla ekonominin düzelmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı. Erken seçim üzerinde Kılıçdaroğlu’nun ‘cumhurbaşkanı adayı’ olup olmayacağı tartışmalarıyla ilgili Bayır, Kılıçdaroğlu’nun ‘illa ben başka olacağım’ gibi bir hegemonyasının olmadığını ancak bu durumun aday olmayacağı anlamına da gelmeyeceğini söyledi. Bayır, “Genç dinamik arkadaşlarla güzel günlerde motorları maviliklere sürelim” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi