Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı bir televizyon programında konuşan Tacettin Bayır, Şehir Hastanelerinin kamuya maliyeti, yapılan ihaleler ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın 25 yıllık sözleşmelerle hayata geçirdiği Şehir Hastanelerinin 1 yıllık kira bedeli ile devletin bir hastane yapabileceğini hatırlatan Bayır, “Sağlıkta dönüşüm adı altında vatandaşa sunulan bu program tam tersine 2018 yılında geçmiş dönemlerden daha pahalıya mal olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.

DEVLET SOYULUYOR

Hastaneleri yapan şirketlerin gelir ve gider kayıtlarının muhasebeleştirilmemesine dikkat çeken Bayır, “Ben bu işin üstünü örtüyorum, kimseye hesap vermem “demek anlamına geldiğini, Sayıştay’ın bu işin üzerine gittiğini ve ortaya çıkarttığını hatırlattı. Sayıştay raporlarında Bursa, Adana, Manisa, Elazığ gibi bazı şehir hastanelerinde, görevli şirketçe sunulan yer ve bahçe bakımlarının yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterildiği bilgisini paylaşan Bayır, devletin soyulduğunu söyledi.

İHALEDEN İKTİDAR PARTİSİNE PAY VERİLİYOR

Türkiye’de 5’li çetenin aldığı ihalelerin bir bölümünü rakamlar abartılarak forse ettiğini ileri süren Bayır, kamu-özel işbirliği adı altında yapılan bu anlaşmaların bir iktidar değişikliğinde yaşanacak bir sorun karışısın da Türk mahkemeleri yerine Londra mahkemelerinin hakimliğini istemelerini hatırlattı. Her şeye şeytanca bir çözüm bulmaya çalıştıklarını vurgulayan Bayır,” Böyle bir ihale sistemi görmedim. Adrese teslim ihale yapıyorlar. Bu 5 firma aldığı her ihalenin belli bir miktarını bugünkü iktidar partisine aktardığını herkes biliyor. Rize’de duyuru ilanı bile verilmeden, özel olarak davet edilen şirketlere gizli kapaklı yapılan İyidere Lojistik Limanı inşaatı sonuçlandığında 1 milyar 370 milyon lira bedelli vatandaşın anasına….küfreden inşaat ortaklığına verildi” diye konuştu.

RTÜK YOLSUZLUĞU SANSÜRLÜYOR

Sayıştay’ın denetimi sonrası ortaya çıkan yolsuzluk rakamlarının konuşulmasına yasak getiren RTÜK’ü sert bir dille eleştiren Bayır, “Vatandaşın vergileriyle yapılan bu usulsüzlüklerin denetimini vatandaşa anlatamayacaksak neyi anlatacağız. Akıl alacak bir şey değil bu yasaklama. RTÜK’e sormak lazım? Denetlemeyi, Sayıştay’ı fes edelim gitsin. Bunları konuşmayacağız da neyi konuşacağız?” sözleriyle tepki gösterdi.

KRİZLE GELDİLER, KRİZLE GİDECEKLER

Dolar 2.90 iken "Dolar alan yolda kalır" diyen kişinin Cumhurbaşkanı Dolar 3 lirayı geçsin yüzüme tükürün diyen kişi Ekonomiden sorumlu CB yardımcısı Masaya yumruğumuzu vurduk Doları düşürdük diyen kişi Maliye ve Hazine Bakanı olduğu ülkede Doların 8 liraya yükseldiğini hatırlatan Bayır, “Bu iktidar ithalatta dolar kullanıldığını unutmuş görülüyor. Onlarda iyi biliyor ki ekonomi iyi gitmiyor. Ekonomi iyi gitmediği için değirmende su bile kalmadı. Krizle geldiler, krizle gidecekler öyle görünüyor. Türkiye’nin demokratik bir Anayasa ile kendisini yeniden çoğulcu parlamenter demokrasiye döndürecek yeni ve zinde bir ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu.

TARİHSEL SÜRECİ YANLIŞ OKUYAN AKP

Dış politikada güçlü bir birikime sahip olan Türkiye’nin en haklı olduğu konularda bile yalnız kaldığını hatırlatan Bayır, AKP’nin Atatürk’ün dış politik anlayışını terk ederek, bölgenin tarihsel sürecini yanlış okuyan maceracı bir dış politika yürütmesinden kaynaklandığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi