Cengiz Aldemir/ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İz gazeteye yaptığı değerlendirmesinde, Türkiye’nin tek adam yönetimi sonrasında iflasın eşiğine gelindiğini vurguladı. Bayır, demokrasiden uzak, beyin göçü, artan işsizlik, düşen istihdam, üretim ve dış politikalarındaki yanlışlar yüzünden AKP’nin seçimi kazanamayacağının altını çizen Bayır, pandemi sürecinde sağlık bakanlığının yapması gereken şeyleri de CHP’li belediyelerin yaptığını belirterek, “ Bu iktidar pandeminin ilk günlerinde belediyelerimizin destek verme çalışmalarını engellemiştir. Baktılar ki kendileri bu işin altından kalkamayınca, “CHP’li belediyeler de bizden olmasa da müsaade edelim de yapsınlar” noktasına geldiler” dedi.

EĞLENCE SEKTÖRÜ UNUTULDU

Eğlence sektöründeki kısıtlamaların kaldırılmadığından dolayı bu sektörde günübirlik yevmiye ile çalışanların durumlarının çok kötü olduğunu belirten CHP’li Bayır, “İktidarın kişisel yaşam şekilleri batıya değil de orta doğuya yönelik olduğu için, onların gece hayatı, bar, pavyon, eğlence, restoran yok. Eğlence sektörü de unutulan sektörler arasında yer aldı. Kahveciler aynı şekilde…Bu sektörlerde çalışan binlerce kişi ailesine götüreceği ekmek parasını nereden kazanacaklar?” diye sordu.

İŞSİZLİĞİ CHP İKTİDARI ÇÖZECEK

Meclis Sanayi Komisyonu üyesi olan Bayır komisyonda, ODTÜ’lü öğretim görevlileri ile yaptıkları görüşmede, ülkedeki beyin göçünü engelleyecek kararlar aldıklarını hatırlatarak, “ Çok performansı yüksek çocukları ülkede istihdam etmeye çalışıyoruz. Ama sayısal olarak bakacak olursanız istihdam edilecek bu sayı yüzde ikiyi geçmiyor. Diğerlerini ne yapacağız? Bu sorun acilen çözülmeli. Ben bir sanayici olarak söylüyorum benim ürettiğimi halkın tüketmesi gerekir. Benim ürettiğimi değil de gidip o malı Yunanistan’dan alırsanız o Yunanistan’daki istihdama katkı sağlar, bize değil. Türkiye’de işsiz sayısı çoğalır. Türkiye’de üretilen ürünlerin tercih edilmesi durumunda Türkiye’de işsizlik azalır. Üretimi artıralım ki gençlerimizi ülkelerinde kalmalarını sağlayalım. Üretimin artması için de tüketim toplumunun bilinçli olması gerekiyor. Gençlerin geleceği için bunları yapmak lazım. Bunu da inşallah AKP iktidarından kurtulup CHP’yi iktidar yaptığımız günlerde göreceğiz” dedi.

OHAL YARATABİLİRLER

Bir yazarın, “ Bu pandemi sürecinde özellikle 65 yaş yasaklarını da kaldıralım. Bu iş biraz daha yaygınlaşsın, biz olağanüstü hal ilan edelim” sözlerini hatırlatan Bayır,“ Olağanüstü hal ilan edilince sokağa çıkıp bir gösteri, yürüyüş, bir basın açıklaması yapamazsın. Toplumu tamamen izole edip evine kapatma iddiası canımı çok sıktı. OHAL yaratma durumu içerisinde olabilirler. Her şeyini kaybetmiş, tekrar seçilemeyeceğini bilen tek adamın, dünya tarihine baktığımızda Hitler, Musolini, Franko gibi diktatörlerin neler yapabildiğini okuduk gördük. Dolayısıyla bu kişinin de benzer şeyler yapıp yapmayacağının garantisini kimse veremez. Bu da bizi huzursuz ediyor” yorumunda bulundu.

DÜRÜST DEĞİLLER

Her kesimden kadının İstanbul Sözleşmesinin arkasında olduğunu, diğer konulardaki gibi iktidarın bu konuda da dürüst olmadığının altını çizen Bayır, “ Bugün Türkiye’de yüz kadından 98’inin kabul ettiği bir İstanbul sözleşmesi gerçeği var. AKP oy aldığı kadın tabanla çelişkiye düşmüştür. Bu konudan geri adım atamazlar. Söyledikleri, yazdıkları, uygulamaları farklı bir anlayış var karşımızda. Dürüst değiller. Ayasofya örneğinde yaşadık. Sayın Erdoğan önce ne diyordu, şimdi ne yaptı? Ortada. Ayrıca toplumun haber alma özgürlüğünü yok sayarak, kendileri topluma ne mesaj vermek istiyorlarsa onu gündem olarak belirleyip ortaya atıyorlar. İşte bütün bu yanlış politikalar AKP’nin sonunu getirmiştir. Sandıkla geldiler sandıkla gidecekler. Yaptıkları bütün yanlışları CHP iktidarı nasıl ortaya koyduysa, ülkeyi bu yanlışlardan da yine CHP kurtaracaktır.“

Editör: Haber Merkezi