İZ GAZETE- Konak'ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Orta Öğretim Okulu'nda eğitim gören, Emir Sultan Mahallesi'nde de ikameti görünen 61 öğrencinin aylardır okula gitmediğinin yazılı ve sosyal medyada yer aldığını anımsatan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Yayınlanan haberlere göre; mahalle muhtarı konuyu gerekli mercilere ilettiğini belirterek, bir an önce bu çocukların eğitime dönmesi için adım atılması çağrısında bulunduklarını belirtmiş ve okula gitmeyen çocuklardan bazılarının Tarikat medreselerindeki kurslara gittiği iddia etmişlerdir" dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI MI?

Konuyu Meclis'e taşıyan CHP'li Bayır, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den şu sorularına yanıt istedi: 

Barbaros Hayrettin Paşa Orta Öğretim Okulu öğrencilerinden, sadece Emir Sultan Mahallesi'nde ikameti görünen 61 öğrencinin aylardır okula gitmediği konusunun takibi ile ilgili bakanlığınıza başvuru yapılmış mıdır? Konuyla ilgili inceleme başlatılmış mıdır?

Maddi yetersizliklerini gerekçe göstererek; çocuklarım okula göndermeyen ailelerle ilgili araştırma yapılacak mıdır?

Yapılacak araştırma sonucunda maddi yetersizlikten dolayı öğrencilerini gönderemiyorlarsa, söz konusu ailelere destek sağlanacak mıdır?

Son yıllarda belirgin şekilde artan eğitimde ticarileşme ve eğitimi dinselleştirme uygulamaları, çocukların, gençlerin dini cemaat vakıflarına, kreşlerine, yurtlarına ve kurslarına yönlendirilmesini önlemek adına bir tedbirler almayı planlıyor musunuz? Bu tedbirler nelerdir?

Çocukların yeniden okullarına kazandırılması konusunda, rehber öğretmen desteği sağlayacak mısınız?

Editör: Haber Merkezi