İZ GAZETE- Üniversitelerde her ne kadar örgün eğitim başlamış olsa da, koronavirüs tedbirleri kapsamında, öğrencilerin derslerinin çoğunluğunu online eğitimle aldığını anımsatan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Ege Üniversitesi Zübeyde Hanım Kız Yurdu'nda kalan öğrencilerin, intenet bağlantı hızının, online gerçekleşen derslere girebilecek kadar yeterli bir seviyede olmadığını ifade etmektedir. Bunun yanı sıra kendilerine tanımlanmış olan 16 Gb. internet kotasının yeterli olmadığını belirtmektedirler. Öğrenciler, bu şikayetlerini Öğrenci İşleri'ne bildirmiş, yetkililer "Altyapısız bir internet bağlatabilirsiniz” şeklinde cevap vermiştir. İnternet bağlamanın maliyeti ise yaklaşık 600 TL. civarındadır" dedi.

İNTERNET YETERSİZLİĞİ ŞİKAYETLERİ VAR MI?

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Bayır, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, "Ülkemizde, internet bağlantı hızının yetersizliği ve kotanın yetmemesi ile ilgili, Bakanlığınıza gelen şikâyet var mıdır? Varsa sayısı kaçtır?" diye sordu.

Bayır şu sorularına da yanıt istedi: 

Söz konusu sorunların çözümü ile ilgili, Teknoloji Bakanlığı ile görüşmelerde bulundunuz mu? Bulundu iseniz; hangi tarihlerde bulundunuz? Görüşmeler hangi aşamadadır?

İnternet alt yapısı hazır olmayan veya yetersiz olan üniversitelerimiz var mıdır? Varsa sayısı kaçtır?

Ege Üniversitesi Zübeyde Hanım Kız Yurdunda kalan öğrencilerin sorunları ile ilgili, çözümünüz olacak mıdır?

Editör: Haber Merkezi