İZ GAZETE - Can Radyo'da Doğan Beyazgül'ün konuğu olan Tacettin Bayır, önemli açıklamalarda bulundu. 

Bayır, Beyazgül'ün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını düşünür müsünüz sorusuna, ben iyi ve deneyimli bir partiliyim diyerek "Ben bu zamana kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım diye bir cümle kullanmadım.Bunu kullanmama nedenim iyi ve deneyimli bir partil olmam. Dolayısıyla bana inanmış beni seven İzmir halkını önce umutlandırıp, sonra da adaylık konumunda adımın çıkmaması durumunda sandığa küsmek gibi bir şeyle  karşı karşıya kalabilirdik. Dolayısıyla  bunu sadece genel başkanımızla paylaştım. Kendisine şunu söyledim.2011’de de siz birçok farklı isme rağmen ben adayım demediğim halde beni il başkanlığıyla görevlendirdiniz. O dönem çok kritik bir dönemdi. Bu görevi 18 ay boyunca  yaptım. Ben yapı itibariyle siyasetçi sorun yaratan değil, sorunlara çözüm öneren kişi olmalıdır. Ben önce parti diyenlerdenim. Ben olmak yerine biz olmalıyız . Hiç kimse CHP üzerinde değildir. 35 yıllık siyasal yaşamımda 7 genel başkanla çalıştım hiç kimse vazgeçilmez değildir. Kalıcı olan CHP’dir. Önemli olan chp’nin devamıdır. Bizim amacımız 15 yıldır ülke iyi yönetilmiyor. Her geçen gün özgürlüklerimiz kısıtlanıyor. AKP buraya bir aday arkadaşımızı gönderdi. Bu arkadaşla 3 buçuk yıl bir şekilde çalıştık. Ama medeni ölçülerde götürdük. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı belirli bir centilmenlikte yapılsın." dedi. 

"İZMİR'İN BAĞRINA BASACAĞI BİR ADAY..."

İzmir BÜyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili konuşulun Tuncay Özkan ve Aziz Kocaoğlu ile de ilgili bir değerlendirme yapan Bayır, "Öncelikle bu bir yarışmadır. Bizim yetkili kurullarımız karar alabilirler. CHP içerisinde tek adamlık meselesi olamaz. Bu tartışmaları doğru buluyorum. Partili olmayan unsurlar arasında yapılan bu tartışmaların zarar vereceğini düşünüyorum. Bizim önümüzdeki süreçten CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 60’ların üzerinde sonuçla kazanacağını düşünüyorum. Öylesine düzgün bir adayı çıkartma zorunluluğu var ki CHP’nin, İzmir’in bağrına basacağı bir kişi olacaktır. Bu 14 aday içerisinde sayın Genel Başkanımız tahmin ediyorum yeni bir bakış açısıyla tekrardan bir değerlendirme yapacaktır. Herkesin kucaklayabileceği birisi olacaktır. Bu sefer adı çok konuşulan manipüle edilen isim değil, dışarıdan yeni bir isim olacaktır." şeklinde konuştu.

"İZMİRLİ İSTEDİĞİ YATIRIMLARI AKP'DEN ALAMADI"

AKP adayı Nihat Zeybekci ile ilgili bir değerlendirme yapan Bayır şu değerlendirmeyi yaptı; "Aradan 5 yıl geçmesine rağmen Binali Yıldırım'ın 32 projeden sadece 3 tanesi hayata geçmiştir. Sayın Zeybekçi’ye bakıyorum. Şuanki projelerinde abartılı projelerini dile getirmiyor. İzmir seçmeni şunu çok iyi biliyor. İstediği yatırımları AKP iktidarından alamamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyemiz kendi imkanlarıyla kendi göbeğini kesmiştir. Bu boyutta baktığımızda , bize iktidar bize gölge etmesin yeter. Bize ödediğimiz verginin karşılığında hakkımız olan parayı versin. İzmir kayıp kaçak elektriğin en az kullanıldığı ildir. İzmirli özgürlüğüne düşkündür de. Dolayısıyla AKP’den buraya çağdaş bir yüzle getirdiğiniz geçmiş dönemde bakanlık yapmış sayın Zeybekçi’nin neler yaptığını bulup çıkartır İzmirliler. 

Editör: Haber Merkezi