TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partili Urla Belediyesi’ne kayyum atanması sonrasında Urla’ya kayyum atanan Önder Can tarafından Urla Belediye Meclisi’nin toplanmaması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi, Urla’da, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Orhan Sarıbal’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı bir grup toplantısı düzenlemişti. Toplantıda yaşanan tartışmalar da İzmir kamuoyunda çokça konuşulmuştu.Urla’da yaşananlar hakkında İz Gazete’ye konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, çok önemli açıklamalar yaptı. Toplantı sırasında yaşanan gerilim detaylarını gazetemiz ile paylaşan Bayır, toplantının amacının dışına çıktığını aktardı.

‘TARTIŞMA YARATMAYA ÇALIŞTI’

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanmasına ilişkin ortada net bir şey olmadığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, şöyle konuştu:“Oradaki toplantı sırasında Urla’da yaşayanlar arasından 10 kişi arasında 7’sinin oyunu almış bir belediye başkanı hakkında bir hanımefendi ‘Bunu niye aday gösteriyorsunuz’ üzerinden bir tartışma yaratmaya çalıştı. Ben de kendisine ‘Burası mahkeme salonu değil’ dedim. Tepkim onaydı. Ardından zaten kendisi salonu terk etti”

ADAY ADAYLARI VARDI

Meclis grup toplantısının işleyişi üzerine de bir itirazı olduğunu ifade eden Bayır, “Toplantı sırasında herkese mikrofon verildi. Oysa sadece meclis üyeleri konuşmalıydı. Bu da bir mahkeme havası oluşturdu. Urla, yerel seçim sürecinde 14 tane aday adayı ile dikkat çeken bir yerdi. Örneğin toplantıda söz alıp konuşan aday adayları da vardı. Bu etik midir? Dışarıya çıkınca kendisini çektim kenara ‘Sen aday değil miydin, yakışıyor mu sana?’ dedim. Orada Genel Başkan Yardımcılarımız vardı. Bu bana düşmezdi. Sonuçta Genel Merkez’de görevi olan bir partili değilim. Ancak, 37 yıllık bir partili olarak bu müdahaleyi yapmam gerektiğini düşündüm” dedi.Alanda provakasyon için gelmiş olanların da bulunduğunu söyleyen Tacettin Bayır, “Bir tanesi ile dışarıda konuştum. 37 yıllık Cumhuriyet Halk Partiliyim. Onu daha önce parti içerisinde görmediğimi söyledim. Bana Atatürkçü olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.Gerilimin bundan sonraki süreç içerisinde sona erdiğini söyleyen Bayır, önceki dönem İzmir Milletvekili Musa Çam’ın konuşmasının bunda etkili olduğunu, Çam’ın konuşmaması halinde kendisinin söz alacağı bilgisini paylaştı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ YOKTU

Urla Grup Meclisi’nin yapılacağı yere ilişkin de konuşan Bayır, “Kaymakamlıktan istenen asıl salon burası da değildi. Ayrıca burada, güvenlik için hiçbir önlem de yoktu” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi