İz Gazete - 15 Temmuz Darbe kalkışmasının ardından hükümet OHAL ilan etmiş ve çıkartılan KHK’larla kamuda yaklaşık 70 bin kişi hakkında soruşturma açılarak, görevden uzaklaştırmalar ve ihraç edilmeler yaşanmıştır. Devletin hemen hemen her kurumunda Fetö yapılanması tespit edilerek müdahale edilmiş olmasına rağmen, Yüksek Seçim Kurumu ve Kamu İhale Kurumunda bu yapıya rastlanılmamış olmasını, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Meclis gündemine taşıdı.

Bayır, Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ‘Bu kurumlara neden daha önce operasyon yapılmadığını, Cumhurbaşkanının yanı başına kadar giren bir örgütün, bu iki kurumda mı olamayacağını, toplumun bilmesini istemediğiniz ve Akp’nin zarar görmesinden korktuğunuz şaibeler için mi söz konusu iki kurumun hükümetiniz tarafından mercek altına alınılmadığı’ sorularını yöneltti.  

Tacettin Bayır’ın Binali Yıldırım’a sorduğu sorular şöyle:

“15 Temmuz darbe girişlimi sonrası Fetö yapılanması nedeniyle bu güne kadar operasyon ve inceleme yapılmayan kamu kurum ve kuruluşları hangileridir?

Çok kritik konumda olan Yüksek Secim Kurulu (YSK) ve Kamu İhale Kurulunda hiç mi Paralel Yapılanma üyesi ya da sempatizanı yoktur? Cumhurbaşkanı'nın yanı başına kadar girmiş bir örgütün buraya el atmamış olması mümkün olabilir mi?

Neden bu kurumlara bu güne kadar operasyon yapılmamıştır? Bu kurumlarda toplumun bilmesini istemediğiniz ve AKP’nin zarar göreceğinden korkulmasına neden olacak şaibeler mi söz konusudur? İlerleyen süreçte bu kurumlar da mercek altına alınacak mıdır?

YSK’da eğer ki; FETÖ yapılanması var ise, bundan önceki seçim sonuçlarına etki etmeleri kaçınılmaz değil midir?”

Editör: Haber Merkezi