TUGAY CAN / İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekili aday adaylığı başvuruları bugün sonlandı. Aday olup olmayacağı çok tartışılan İzmir milletvekili Tacettin Bayır, Cumhuriyet Halk Partisi'nden başvuruda bulunmadı. Bayır, Cumhuriyet Halk Partisi'nden İyi Parti'ye geçen 15 milletvekili arasındaydı. 

"BU BİR SATRANÇ OYUNU"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilliği adaylığına başvurmayan Bayır gazemize konuştu.

AKP'nin İyi Parti'nin meclise girmesinden sonra bir satranç oynadığına dikkat çeken Bayır "AKP, seçim yaklaşmasına rağmen meclisi kapatmadı. Bu yolla Cumhuriyet Halk Partisi'nden İyi Parti'ye geçen milletvekillerinin yeniden aday olmasını engelledi. Biz eğer istifa etseydik, İyi Parti meclisten düşecekti. Bu bir satranç oyunu, bu süreçten İyi Parti'nin zarar görmeden çıkmasını umuyorum." ifadelerini kullandı.

"ADAYLIK BAŞVURUSU YAPMAMIŞ OLMAMIZ..."

Ayın 20'sine kadar milletvekiliiği için başvuru yapılabileceğini belirten Bayır, " Bugün adaylık başvurusu yapmamış olmamız yeniden milletvekili olamayacağımız anlamına gelmiyor. Ancak bu AKP'nin oynadığı bir satranç. Süreçten kayıpsız çıkmak önemli" dedi.

SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bayır daha önce iktidar tarafından yöneltilen 'Kiralık vekil' benzetmesine çok sert tepki göstermiş, "Demokrasiye kurulan kumpası bozmak, seçme seçilme hakkının gasp edilmesine engel olmak için şahsım ve 14 arkadaşım siper olduk." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi