TUĞÇE KAŞ/ İZ GAZETE- İZ Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu'nun konuğu CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek oldu. Aydilek, partisinin ilçede sürdürdüğü çalışmalardan, erken seçim hazırlıklarına, Büyükşehir’in ilçeye yaptığı yardımlardan mevcut belediye çalışmalarına kadar birçok konuyu anlattı. 

Bayındır’da yaşayan halkın temel geçim kaynağının tarım olduğunu söyleyen Aydilek, iktidarın yanlış politikalarından en çok çiftçilerin etkilendiğini belirtti. Aydilek, "AKP yaklaşık 20 yıldır iktidarda ve bu süreç içerisinde en çok tarım alanlarına zarar vermiştir. İlçemizde yaşayan insanlarımız üretirse ayakta kalıyor ancak üretsek dahi ortaya çıkan ürünü makul fiyatlarla pazarlamamız gerekiyor. Bayındır aynı zamanda hayvancılık kenti ama geçen yıl ilçede 90 bine yakın büyükbaş hayvan varken, şu an bu rakam 60 binlere kadar indi. Günlük süt üretimimiz 580 ton civarındayken, 380 tonlara kadar düştü. Birçok çiftçimiz hayvanlarını kesiyor ve bu çok acı bir durum. Umarım önümüzdeki dönemde bu sorunlar değişir" dedi.

‘BELEDİYENİN SADECE ADI VAR’

CHP Bayındır İlçe Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Özdilek, “Bayındır AKP'li belediyenin yönetiminde ama ilçede belediyenin sadece adı var. Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı sosyal imkânlarla ayakta kalmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ayrım gözetmeksizin yardımları ulaştırıyoruz. Bin civarında küçükbaş hayvan, arı kovanları dağıtımı ve günlük ihtiyaçlara yönelik erzak dağıtımı yaptık. Bayındır 59 mahalleden oluşuyor. Her mahalleyi çok iyi biliyorum ve bu süreçte muhtarlarımızla da sürekli irtibat halindeyiz. Kendileri ihtiyaç sahiplerini tespit ederek bize iletiyor. Bizler de Büyükşehir’in imkânlarını Bayındır'a transfer ederek, köprü görevi görüyoruz" dedi.

‘ÖNCELİKLER İBB’YE İLETİLİYOR’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Başka Bir Tarım Mümkün' sloganının Bayındır halkını heveslendirdiğine de dile getiren Özdilek, "Tunç Soyer’in çabasını herkes büyük bir keyifle izliyor. Bayındır gelişmişlik açısından diğer 30 ilçe arasında biraz daha geride, bu sebeple de ihtiyaçları çok fazla. İlçe başkanlığı olarak aciliyetler listesindeki öncelikleri Büyükşehir’e iletiyoruz. Onlar da ellerinden geldiğince ilgileniyorlar” dedi.

‘UFUKLARINI ZORLADI’

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BAYSAN’ın 65 milyon TL’lik yatırımla kuracağı Süt İşleme Fabrikası hakkında konuşan Aydilek, fabrikanın ilçeye büyük katkısı olacağını ifade etti. Aydilek, “BAYSAN 1984 yılında halk girişimi olarak kuruldu ve kurumun yüzde 25’i özel idare, yüzde 14’ü Belediye ve yüzde 61’i de katılımcı Bayındırlının katkılarıyla oluştu.  O bölgede zeytinyağı, tuğla fabrikaları kuruldu ama çok başarılı olmadı. Sonraki süreçte sermaye artırımlarına gidilse de günümüzde yüzde 61’lik katılımcı oranı ne yazık ki yüzde 1’lere düştü. Özel idarenin payıysa yüzde 99 civarındadır. Büyükşehir Yasası’yla özel idarenin payı Büyükşehir’e devredildi ve yatırımların hızlandırılması için çalışmalara başlandı. BAYSAN oldukça önemli bir yatırım projesi ve işletmede günlük 100 ton süt işlenecek. İşletme alanı oldukça uygun olan fabrika aynı zamanda genişlemeye de müsait. Büyükşehir, fabrikaya yapılacak yatırım konusunda çok istekli ancak AKP’nin engellemeleriyle karşılaşıyoruz. AKP yönetimi sürekli satmaya alışık olduğu için böyle yatırımlara pek sıcak bakamıyor. Tüm Türkiye’de fabrikalar satılırken Bayındır’da yatırım yapılması onların ufuklarını zorladı. BAYSAN çıkar amaçlı değil, kamusal yarar amaçlı bir şirkettir” açıklamasında bulundu.
‘ERKEN SEÇİME HAZIRIZ’
CHP Bayındır İlçe Başkanlığı’nın her an seçim olacakmış gibi çalıştıklarını ifade eden Aydilek, “Son seçimlerde Bayındır’da 112 sandık varmış. Buna göre asil ve yedek olan üyelerimizi hazırladık. İlçe seçim kurulunda yer alacak üyelerimizi de ayrıca hazırlıyoruz. Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz ve heyecanımızı Mustafa Kemal’in ışığından alıyoruz” dedi.

‘ÜYE SAYIMIZ ARTIYOR’

CHP’nin Bayındır’daki üye sayısının önemli derece arttığını söyleyen, “Göreve geldiğim yıllarda bin 300 civarında olan üye sayımız, şu an 2 binlere yaklaştı. Büyük bir teveccüh var. Üreten halk, AKP iktidarından umudunu kesti. Özellikle gençlerden partimize büyük bir yönelim var. Partiye katılırken iktidarın baskısıyla karşılaşmaktan endişe duyan halkımız da var. Bunun için daha çok çalışıyoruz. İktidara aday bir parti olarak diğer ittifak ortaklarımızla da temas halindeyiz. İkili ilişkilerimiz oldukça iyi” diye konuştu.

‘BOŞA GİTMİŞ 3 YIL’

AKP’li belediyenin yönetimindeki ilçeye yapılan yatırım ve çalışmaların değerlendirmesini yapan Aydilek, "Mevcut Belediye Başkanı Uğur Demirözen, siyasetin dışında sevdiğim bir kardeşimdir. Ancak geçen süreç içerisinde boşa gitmiş bir 3 yılı görüyoruz. Seçim beyannamesinde 52 adet projesi vardı. Seçim vaatlerinin sadece bir tanesi yapıldı. İlçeye hastane yapılacaktı, projeden bile kaldırıldı. AKP yönetimi belediye yönetimine geçtiklerinde 38 milyon borç bulunurken şu an; 85 milyona yakın borç söz konusu” açıklamalarında bulundu. 

‘KENDİMİZE ODAKLANDIK’

Aydilek, ‘CHP’nin Bayındır'da sürdürdüğü muhalefet nasıl?’ sorusunu, "İlçeye herhangi bir yatırım yapılmadığı için eleştirilerde bulunuyoruz. Halk genel politikadan ve yönetimden rahatsız olduğu için Belediye Başkanı her şeyin farkında. Bundan dolayı mesaimizi ve enerjimizi Bayındır Belediyesi'nin yapmadığı icraatlarına harcamıyoruz. Kendi yapacaklarımıza odaklanmış durumdayız” ifadeleriyle yanıtladı. 

İLÇEMİZ MARKA OLMALI

“Bayındır çiçeğin merkezi ve ilçemizi marka haline getirmemiz lazım” diye konuşan Aydilek, “Soyer’in tarım alanındaki projeleriyle ilçemiz önümüzdeki yıllarda Küçük Menderes'te tarımsal sanayinin yıldızı olacak. Bu bizim sevdamız. İlçemizi tanıtmamız lazım, bu tür işler yavaş yavaş büyür ve emek ister. Tüm kadrolarımız ile birlikte canla başla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

‘ADAYLIK KONUSUNDA TALİP OLUNMAZ’

Beyzat Aydilek, “Bir sonraki yerel seçimlerde Bayındır Belediye Başkanlığı için aday olacak mısınız?” sorusunu şu ifadelerle cevapladı: “Benim tek derdim ülkemizde demokrasinin sağlanması, bunda bir katkım olursa çok mutlu olurum. Adaylık konularında talip olunmaz. Biz çok disiplinli bir örgütüz. Önümüzdeki ilk seçimlere konsantre olduğumuz için adaylık konularını düşünmüyoruz. O gün geldiğinde Genel Başkanımız takdir ederse, o zamanın koşullarında değerlendirilecek şeydir bu, ama bizim ilk hedefimiz erken veya zamanında yapılacak genel seçimdir.”