İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere Belediye Başkanı ve Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, gazetemize nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Gazetemizin yeni ofisini kutlayan Batur, İz Gazete ailesine yayın hayatında başarılar diledi.

Ziyareti sırasında gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve gazetemiz İmtiyaz sahibi Cihan Samgar ile bir süre sohbet eden Batur, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Konak’a da Narlıdere’ye baktıkları gibi bakacaklarını söyleyen Batur, “Konak’a bir mimar elinin değdiğini herkes görecek. Vizyonumuz, bakış açımız Narlıdere’de nasıl bir bakış açımız varsa Konak’a da aynı gözle bakacağız.” diye konuştu.

‘YAĞMUR, ÇAMUR DEMEDEN…’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Konak Belediye Başkan adayı olmasından bu yana çalışmalarının büyük bir gayret ile sürdürdüklerini söyleyen Batur, “Konak’ta gerçekleştirdiğimiz kampanya ile herkese dokunabilmek, yapacağımız işleri birebir anlatmak modelini seçtik. Sahada gezmek, bütün mahalleleri ziyaret etmek gerçekten de çok faydalı oluyor. Ara sokaktaki esnafa bile ulaşma noktasında önemli bir çaba içerisindeyiz. Günde 10 bin adım atıyoruz şu anda. Bu düzeni bozmadan çalışma gayreti içerisindeyiz. Yağmur, çamur demeden de çalışıyoruz. Hava durumu nasıl olursa olsun, o gün programımız alandaysa biz alana çıkıyoruz. Bu vatandaş tarafından da çok olumlu karşılanıyor.” ifadelerini kullandı.

‘ALANDA KENDİMİ ABDÜL BATUR OLARAK TANITIYORUM’

Batur ayrıca geçtiğimiz günlerde Gültepe’de başına gelen bir hadiseyi şu ifadeler ile dile getirdi:

“Bir hanımefendi ile karşılaştık. Yoldan, otobüsten şikayet ediyor. Tabi bizim kafamızda yağmurluklar da var. O anda ‘Şöyle şikayetim var, böyle yollar yapılmıyor, kaldırımlarda sıkıntılar var’ gibi şikayetlerini dile getirdikten sonra ikinci cümlesi Narlıdere Belediyesi çok güzel çalışmalar yapıyor oldu. ‘Özellikle üniversite sınavına çalışan gençler için dershaneler açtı. Gençlere dönük çok güzel işler yapıyorlar’ dedi. Çevredeki arkadaşlar da uyarınca ‘Karşındaki Abdül Batur’dur’ deyince, kafamı örten yağmurluğu çıkardım ve karşılıklı bir gülüşme yaşadık. Bu durum tabi bize de çok moral verdi. Narlıdere Belediye Başkanı olarak, Narlıdere ile özdeşleşmişiz ve hizmetlerimiz ön plana çıkmış. Konak’taki alan çalışmalarımızda da kendimi Abdül Batur olarak tanıtıyorum. Vatandaş da hemen ‘Narlıdere Belediye Başkanı mı?’ diye soruyor.

Batur, “Konak’ı Narlıdere gibi yapacağız. Oradaki gençlere, kadınlara, engellilere, yaşlılara dönük çalışmaları Konak’ta da sürdüreceğiz. Narlıdere’de bir model yakalamıştık. Bunu Konak’a da yayacağız.” diye konuştu.

‘TUNÇ BAŞKAN BU KENTİ UÇURABİLECEK BİR ARKADAŞIMIZ’

Konak Belediye Başkan adaylığının kendisine çok önemli bir heyecan verdiğini söyleyen Batur, “Yirmi yıl Narlıdere’de görev yaptıktan sonra Konak’ta belediye başkanlığı yapacak olmak benim için bir onur. Bunu Genel Başkanımızın, parti MYK’mızın ve Parti Meclisi’mizin bana verdiği bir onur olarak kabul ediyorum. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayıydım. Ancak tercihler Tunç Başkan yönünde oldu. Bununla ilgili hiçbir alınganlığım yok. Çünkü Tunç Başkan’da kenti uçurabilecek bir arkadaşımız. Ben de sahada çalışırken hem kendime hem de Tunç Başkana oy istiyorum. Bir Cumhuriyet Halk Partiliye de yakışan odur.” şeklinde konuştu.

‘YAPILABİLECEK HER TÜRLÜ ÇALIŞMADA ORTAK AKILA İHTİYAÇ VAR’

Siyasette önemli hadiselerden bir tanesinin de moral olduğuna dikkat çeken Batur, Konak Belediye Başkan adayı olarak şu ana kadar bunu iyi başardıklarının altını çizdi. Batur, “Bir çalışmanın karşılığını alanda gördüğünüz zaman çok daha motive olarak çalışıyorsunuz. Konak, İzmir’in kalbi. İzmir’in kalbinde çok önemli işler yapacağız. Belediyecilik tecrübemizi Konak’a aktaracağız. Konak’taki halka dokunan, sosyal demokrat belediyecilik ve ulaşılabilir bir belediye başkanını profilini çizeceğiz. Muhtarlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerimize, kentin dinamikleri ile ortak akıl ile yönetilen bir Konak modelini ortaya koyacağız ki bu çok önemli. Yapılacak her türlü çalışmada ortak akla ihtiyaç var. Özellikle iddialı olduğumuz kentsel dönüşümde, hem muhtara, hem odalara hem de orada yaşayan vatandaşa ihtiyacımız var. Sloganımızı da buna göre belirledik: ‘Birlikte Konak’” ifadelerini kullandı.

‘NARLIDERE’YE NASIL BAKTIYSAK, KONAK’A DA ÖYLE BAKACAĞIZ’

Konak ile ilgili projelerini beş yılda yapılmasının mümkün olmadığını belirten Batur, şöyle konuştu:

“Bizim Konak’ta söylediklerimiz beş yılda gerçekleşebilecek şeyler değil. Sürekliliği olan, takip edilmesi gerekilen şeyler. Projeler hazırlandıktan sonra devam edecek projeler. 10 yıllık süreç içerisinde Konak kentsel dönüşümde adım atmış, vatandaşların daha mutlu yaşadığı, yeşil alan sayısının arttığı bölgelerin yaratılmış olduğunu göreceksiniz zaten. Bunun yanında tarihi ortaya çıkaracağız.”

“Pozitif ayrımcılık yapacağımız kesimlerin daha iyi ortamlarda çalışmalarını sağlayacağız. Özellikle engelliler ile ilgili Konak’ta çok fazla hareket olmadığını görüyoruz. Narlıdere’de engelliler ile ilgili neler yaptıysak, Konak’ta da onları yapacağız. Romanlar ile ilgili Roman Kültür Merkezi kuracağız. Ancak Romanlar ile ilgili üç önemli sorun var. Bir durdukları meskenler. İki, iş ve aş. Üç, eğitim. Bunların çözülmesi ile ilgili projeler ortaya koyuyoruz. Konak’a bir mimar elinin değdiğini herkes görecek. Vizyonumuz, bakış açımız Narlıdere’de nasıl bir bakış açımız varsa Konak’a da aynı gözle bakacağız.”

‘ÇALKAYA’NIN YANINDAYIZ’

Pazar günü gerçekleşen Mehmet Ali Çalkaya’ya destek mitinginde Çalkaya’nın ile birlikte olduklarını aktaran Batur, aynı yürüyüşe kendisinin de katıldığını söyledi.

Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepimiz oradaydık. Mehmet Ali Çalkaya, belediye başkanı olarak gerçekten değerli bir arkadaşımız. Balçova’da özellikle kadına ve eğitime dönük çalışmaları ile ön plan çıkmış bir arkadaşımız. Bugün YSK’ya müracaat edildi. Bu haksızlığın YSK’da düzeltilmesi en büyük temennimiz. Arkadaşımız bunu hak etmiyor. Yükselen bir oy oranına sahip. Arkadaşımızın yanındayız. Nedense bizim partimizin başarılı belediye başkanlarına bu tür yakıştırmalar ve hukuki diretmelerde bulunuluyor.”

‘BU TİP DEMEÇLER VERİLMEMELİ’

Yerel seçim sürecinin kötü yönetildiği hakkında söylemlere katılmadığını vurgulayan Batur, “Belediye Başkan adayı arkadaşlarımız ile Tunç Başkan’ın liderliğinde bir toplantı yaptık. Herkes fikrini söyledi. herkes büyük bir heyecan içerisinde. İzmir kentinin on iki, on üç belediyeyi verecek durumda olduğunu görmüyorum ben. Bunu alanda dolaşan bir belediye başkan adayı olarak söylüyorum bunu. Kentin bize bakış açısı, yaşam biçimin değişmesi ile ilgili endişeleri, bunlar hepsi bizim artımız. Bir de bana göre yarış hala ‘Hayır’ ve ‘Evet’ bloğu olarak devam ediyor. Biz her kesimden oy alacağız. Çünkü bizim kente bakış açımız, vizyonumuz, kenti tanımamız noktasında hiçbir endişemiz yok. Bana göre 12-13 ilçe kaybedilecek şeklindeki demeçlerden ziyade, 28 ilçeyi de alacağız şeklinde demeçler verilmesi hem partimize, hem aday arkadaşlarımıza hem de kentte yaşayanlara bir mesaj olacaktır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi