Dün Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’u hedef alan açıklamalarda bulunan AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın’a cevap CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın’dan geldi. Selman Günaydın’ın ‘Kan siyaseti’ ile gündeme gelmeye çalıştığını ifade eden CHP’li başkan, Selman Günaydın’a “Kan siyaseti günümüzün nefret uyandıran siyasetidir” dedi. CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın, “ ‘Kan siyaseti’ ile gündeme gelmek isteyen Selman Günaydın siyasette yer tutabilmek, gündemde kalabilmek adına Uygur’u hedef almaktan ne zaman vazgeçecek? Torbalı tarihinin en yüksek oyuyla başkan seçilen bir başkan için, göreve geldiği günden beri ‘Uygur’u göremiyorum’ diyerek algı oluşturmaya çalışan AK Partili başkan, köy ve mahalleleri gezmeyi hizmet mi sanıyor? Lütfedip Belediyeye giderse Başkanı her zaman görür. Hizmetin adı bu mu? Birçok kişinin evinde internet yok, çocuğu uzaktan eğitimle ders alamıyor, onlarca sokakta hala alt yapı yok. Hükümetin partisinde ilçe başkanı olmasına rağmen bunun çözümü ya da sorunun dillendirilmesi adına tek adım atmayan bir siyasetçi çocuklara kek dağıtarak hizmet ettiğini mi sanıyor? Selman Günaydın’ın belediye başkanı olma hevesini çok iyi anlıyoruz. Bir yere veya makama gelmek için söylemedikleri tek şey İsmail Uygur’un 30 yıl önce trafikte kırmızı ışığı ihlali ve yediği cezadır.” dedi.

KAN SİYASETİ İTHAMI

Açıklamalarını sürdüren CHP’li başkan, “Kan siyaseti günümüzün nefret uyandıran siyasetidir. Kan üzerinden siyaset çok ağır bir ithamdır. Bu ithamın ne anlama geldiğini bilmeyenler şunu bilsinler ki, kan üzerinden siyaset yapanları sadece Torbalı halkı değil, Türk milleti çok iyi bilmektedir. Her açıklamalarında A Haber’e özenerek geçmişte ‘Ceza alan, aday olamayan, oğlunu müdür yapan, işçileri sokağa atan Torbalı belediye başkanı’ diye cümlelerine başlıyorlar. Başkanımızın bir günden bir güne, bir yolsuzlukla, avantayla veya rantla anıldığını duydunuz mu? Duymadınız, çünkü yok. Bunu onlar da biliyorlar. Olsaydı afiş yapar sokakları süslerdiler” ifadelerini kullandı.

TORBALI’NIN ADINI KARALIYORLAR

Selman Günaydın’ın çirkin siyaset yaptığını vurgulayan Erol Günaydın, “Gençliğin de vermiş olduğu acemilikle twitterda başkanımızı etiketleyerek kamuoyunda başkanımızın saygınlığını azaltmak istiyorlar. Ancak çok sevdiklerini söyledikleri ve bugüne kadar tek çivi çakamadıkları Torbalı’nın adını karalamaktan öteye gidemiyorlar. Seçimle gelen, 30 yılını Torbalı’ya adayan bir kişi Torbalı’dan nasıl bir intikam alabilir? Bu nasıl bir ithamdır. Bu yaptıkları siyaset abilerinin çirkin siyasetinden öte değildir” dedi.

VATANDAŞ ARTIK NE CAHİL NE DE KÖR

Milli bayramlarda Selman Günaydın’ın tören alanında olmadığını hatırlatan Günaydın, “Biz siyasetçilerin, bugünlerde söylediğinin çok bir önemi yok. Vatandaş olanı biteni, doğruyu yanlışı zaten biliyor. Algı yaratarak siyaset yapmak ve siyasette yer tutmak çok eskiler de kaldı. Vatandaş artık ne cahil ne de kör. Belediye başkanını sokakta göremediğini söyleyen AK Partili başkan, sabahın erken saatlerinde kutlanan ‘19 Mayıs ve 30 Ağustos’ta neredeydi?’ demiyoruz. Çünkü kimin nerede, neyi nasıl yaptığı bizi ilgilendirmez” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi