Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Torbalı’da kongre heyecanı yaşanacak. CHP Torbalı İlçe eski Başkanı Erol Günaydın ve yönetiminin görevden alınması sonrasında geçici ilçe başkanı olarak atanan Övünç Demir, İlçe eski Başkanı Faruk Akpınar ve adaylık için Torbalı Belediyesi Meclis Üyeliği görevinden istifa eden Yıldız Sivrikaya’nın başkanlık için yarışacağı seçim 27 Şubat Pazar Günü gerçekleşecek.

Yeni ilçe başkanı ve yönetiminin seçileceği kongrede; CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Övünç Demir’i desteklediği öne sürülürken Faruk Akpınar da Büyükşehir Belediyesi ile Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in kendisini desteklediğini açıklamıştı. Sivrikaya ise örgütün desteğini aldığını ifade etmişti. Seçime günler kala kulisler hareketlenirken Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin kongre sürecine yönelik İz Gazete’ye konuştu.

‘KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN…’

Kongre sürecine dair görüşlerinin sorulması üzerine Başkan Tekin, şu açıklamayı yaptı: “Aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Neticede kazanan CHP olacaktır. Kim seçilirse seçilsin beraber çalışacağız. İlla ki gönlümüzde bir arkadaş var ama ismi bizde kalsın. Hayırlısı olsun.”

Editör: Haber Merkezi