Gizem TABAN/İZGAZETE- Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdal Sandal, görevde geride bıraktığı 500 günü anlattı. Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran,  CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, CHP’li il yöneticileri ve ilçe başkanları, İYİ Partili il yöneticileri ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. ‘Seni Seviyorum Bayraklı’ sloganıyla gerçekleşen programda 500 günde ilçede yapılan çalışmalar ile ilgili kısa video gösterimi yapıldı. Toplantıda Başkan Sandal, CHP İl Başkanı Yücel, İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, Saadet Partisi İl Başkanı Erduran önemli mesajlar verdi. 
 



“BAYRAKLI’YI YENİDEN İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”

Göreve geldiğinden bu yana ilçedeki 5 temel soruna odaklandıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bir kentin sorunlarını çözebilmek için ne yapacağınızı önceden belirlemeniz gerekiyor. Biz 5 temel soruna odaklandık. Kent kimliği, altyapı, yoksulluk, eğitim ve 5 bin yıllık Smyrna’nın gün yüzüne çıkması. Bunları çözmek için hazırlığınızın olması gerekiyor. Paydaşlarımızla barışmak gerekiyordu. En önemli paydaşımız Büyükşehir ile ilişkilerimizi tam da istediğimiz seviye getirdik. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla Bayraklı’nın menfaatine olduğu sürece barış içerisinde olacağız. Üzerimize ne düşüyorsa gerçekleştireceğiz. Muhtarlarımız, STK’lar önemli paydaşlarımız. Hangi siyasi partiden olursa olsun vatandaşlarımızla Bayraklı’yı yeniden inşa etmek istiyoruz. Sizin destekleriniz ve pozitif eleştirilerinizi bizim çalışma azmimizi daha da arttıracaktır. Biz seçim kampanyamızda Bayraklılı vatandaşlarımıza bir söz verdik. Başkanlığımız sürecinde bir vatandaşımız yatağa aç giriyorsa bir öğrenci maddi sıkıntılardan dolayı eğitimini aksatıyorsa o koltuk bize haram olsun” diye konuştu. 

 



“MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIK”

Görevde olduğu süre boyunca aylık 3,5 milyon lira tasarruf yaptıklarını kaydeden Sandal, “Göreve geldiğimiz günden itibaren israfla mücadele ettik. İhale komisyonumuzu oluşturarak, ihaleleri canlı yayınladık. Aylık 3,5 milyon üzerinde tasarruf sağladık, bunu gelir arttırıcı kalemlerle destekledik. Göreve geldiğimizde ekonomik kriz vardı, ardından pandemi dönemi başladı. Kredi çekmeden 250 milyona yakın borcun toplamda 133 milyonunu ödeyerek personel ücretlerimizi de yatırarak mali disiplini sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

NELER YAPILDI?

500 günde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Sandal şunları söyledi: “Büyükşehir öncülüğünde 123 bin 770 ton asfalt döktük. Büyükşehir Belediyemiz ilçemize 140 milyon yatırım yaptı. Sosyal yardımlarımızla, 21.000 aileye dokunduk. Gıda işletmelerinin tüketilebilir fazla gıdalarını toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bayraklılı çocuklara yaklaşık 15 bin adet kutu süt dağıttık. Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallelerini kapsayan 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanında taslak çalışmalarımızı tamamladık. Meslek örgütleri, odalar ve akademisyenlerle yaptığımız çalışmalar sonucu kentsel dönüşümde kooperatif modeli üzerinde yoğunlaştık. Bu konuda önceliğimiz her zaman vatandaş. Önce yoksul insanların; evine ekmek götüremeyen, çocuğunu okutamayan ailelerin sorunlarını düşüneceğiz. Meselenin odağına vatandaşı koyacağız. Plan revizyonunu tamamladıktan sonra, en kısa zamanda mahalle toplantılarına başlayacağız. İtirazlar nedeniyle mahkeme süreci devam eden, Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri arasındaki 80 hektarlık alanın İmar Planı Revizyonu taslağını da hazırladık. Yeni planda, geçmişte sorun yaşayan, mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gideriyoruz. İmar uygulamaları durdurulan Onur-Yamanlar-Postacılar-Nafiz Gürman mahalleleri arasındaki 612 hektarlık alanın imar planı revizyonu için de ihale çalışmalarına başladık. Doğançay Mahallemizde bulunan ve mülkiyeti bize ait toplam 186 bin metrekarelik doğa harikası gölet ve çevresine 'Dünya Çocuk ve Gençlik Köyünü' kuracağız. Büyükşehir Belediyemiz ile kendi ekiplerimizin proje çalışmaları sürüyor. Haşim İşcan Caddesi’ni sevgi yoluna dönüştürerek, cazibe merkezi haline getireceğiz. Kadın sığınma evi ve danışma merkezlerimizle Nisan 2019’dan bu yana 89 kadın ve 37 çocuğa barınma hizmeti sunduk. Okullar, parklar, kültür merkezi ve spor tesislerini yeniledik. Kent kimliğini oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ilçemize bir kent müzesi kazandırma çabasındayız. Türkiye’de ilk olan TV Bek ile bir uygulamaya geçtik. Çocuklarımıza tabet ve internet dağıttık. Hafta içi her gün sabah Bayraklı Belediyesi’nin gönüllü öğretmeleri ile İzmir Bayraklı’da hayata geçiriyoruz.”

İTTİFAK ORTAĞINDAN DESTEK MESAJI

Millet İttifakı noktasında Başkan Sandal’a destek mesajı veren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Odağında insan olan siyaset makuldür. Toplumun her kesimini ilgilendiren hizmetleri biraz önce izledik. İnsan nerede yaşarsa yaşasın kamu hizmetini eşit ister. Adalet, vicdan, her bir yönetici bunu düstur eder. Bu verdiği hizmetlerin karşılığını günü gelir yeniden alır. Başkanı kutluyorum, Millet ittifakının desteği her zaman arkasında olacaktır. Adaleti sağlamak için millet ittifakı devam edecektir ama haramilerin saltanatı sona erecektir” ifadelerini kullandı.   

 



“DİLERİM 5 YIL SONRA GÜLEN BİR BAYRAKLI OLUR”

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran da, “Siyasi görüşlerimiz, yaşam tarzımız farklı olabilir ama huzuru, birlik ve beraberliği herkes istiyor. Bunun için bir engel var mı, yok. İki temel unsur olan adalet ve liyakat, İzmir’imizi ve Türkiye’mizi şahlandıracak, ayağa kaldıracak.  Dileğim 5 yıl sonra gülen bir Bayraklı’nın olmasıdır” dedi. 

 

YÜCEL’DEN SANDAL’A ÖVGÜ YAĞMURU

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’dan övgü dolu sözlerle bahseden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Yaklaşık 1 buçuk yıldır görev yapan belediye başkanımız, ekibi ve meclis üyelerimiz var. Bayraklı’da 500 günde neler yapıldı, hangi hizmetler sunuldu, bunları hem örgütümüze hem ittifak ortağımız siyasi partilerin değerli yöneticilerine anlatmaları çok kıymetli. Uzlaşı kültürünü benimseyen, kent için çalışan bir belediye başkanı ve bürokrasi olduğunu görüyoruz. Kurumsal yapının güçlendirilmesine yönelik, liyakata öncelik verilen bir yönetim anlayışı, iş barışını sağlamaya yönelik eşit işe eşit ücret çabası var. Ayda 3 buçuk milyon tasarruf ciddi bir tutar. Gıda bankasıyla 21 bin aileye ulaştırılan sosyal yardımlar var. Bayraklı’nın sosyal belediyecilik, CHP belediyeciliği, derman belediyeciliği anlayışını güzel bir şekilde hayata geçirdiğini görüyoruz. Eğitimci bir belediye başkanımız var.  Türkiye 28’ncisinin BAYSEM’den çıkması çok değerli. Devlet tüm imkanlara sahipken EBA sistemini hayata geçiremedi ama Bayraklı Belediyesi eğitim kanalıyla tüm İzmirlilere bir yayın hazırlığında. Eğitime önem verilmesi çok kıymetli. Çocukları koruyan, kadın haklarını saygılı, kent kimliği oluşturmaya çalışan bir yönetim anlayışı var. Bayraklı’nın buna ihtiyacı var. Başkanımız kent müzesinden bahsetti, umarım yakın zamanda hayata geçer. Belediyeler rutin hizmetler yapar ama bana göre çok daha önemli bir görevleri var; görev yaptıkları ilçede yaşayan her kesimin iyiye doğru evrilmelerini sağlamak. Bu nasıl olacak? Saadet Partisi il başkanı bir şey söyledi: ‘Farklı düşüncelerimiz olabilir, hayat tarzımız farklı olabilir ama bizi bir arada tutan ortak değerler var. Demokrasi, adalet, sosyal devlet, her şeyden önce bayrağımız, Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesiyle milletiyle bölünmez bir bütünlüğü var. Bu konuda hassasiyeti olan herkesi millet ittifakı çatısı altında örgütlemek zorundayız. Bayraklı’da dolu dolu geçen 500 gün var. Başkanımız görevde 500 günü geçirse de ilk günkü heyecanı yaşadığını gözlerinden okudum.  Allah heyecanını yitirtmesin, görev süresinin sonuna kadar o heyecanını sürdürsün. Bayraklı’ya daha nice nice hizmetler sunsun” açıklamalarında bulundu.

 

CUMHURBAŞKANINA ‘MÜMİN’ ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda söylediği ‘Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir’ sözlerine de gönderme yapan CHP’li Yücel, “Her türlü imkanı olmasına rağmen yoksulluğu sona erdirme derdi olmayan, ‘Müminlerin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir’ diyen bir anlayış şu an Türkiye’yi yönetiyor. Bizim hedefimiz belli; huzur ve barış içinde, müreffeh, çağdaş demokrasiyle yönetilen parlamenter sisteme ihtiyaç var. Bunu yapabilecek güçteyiz. Bu kıvılcım 31 Mart’ta yakıldı.  Bunu aleve dönüştürmek bizlere, sizlere düşüyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi