İZ GAZETE- Kemalpaşa Belediyesi Ekim ayı olağan birinci oturumu Kemalpaşa Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Rıdvan Karakayalı yönetiminde gerçekleşti. Karakayalı, meclis öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan 500 günlük faaliyetler ile ilgili sunum yaptı.  İlçede, eğitim merkezi, et entegre merkezi, kreş, meyve sebze kurutma ve işleme tesisi hayata geçireceklerini kaydeden Karakayalı, ilçeye metro getirilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini ve proje için ilerleyen süreçte ihale çalışmaları yapılacağını ifade etti. Karakayalı, önceki dönem Belediye Başkanı AKP’li Arif Uğurlu’dan kalan 91 milyon borcun 18 milyonunu ödediklerini açıkladı. 

'18 MİLYON BORÇ ÖDEDİK'

Büyükşehir’e yapılan sunumda belediyenin mali durumuyla ilgili de bilgi verdiğini kaydeden Karakayalı, “Çalışmalarımızı tek tek anlattık. Belediyenin 91 milyon civarındaki borcunun 18 milyon ödedik” dedi. 

'BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU ÇALIŞIYORSUNUZ'

Sunumun ardından söz hakkı alan AKP Grup Başkanvekili Metin Yaşar, “Yapılan çalışmaların büyük bir kısmı büyükşehir ile yapılıyor. Büyükşehir ile uyumlu bir çalışma yapıyorsunuz. Bu konuyla ilgili sizi tebrik ediyorum. 2 bin 370  kişiyi fabrikaya ve belediyede iş sahibi yaptınız. Belediyede ne kadar işçi çıkarıldı, ne kadar alındı. Göreve geldiğinizde kentsel dönüşüm için yerinde dönüşüm dediniz. Bu projelerin tamamlanacağı, halka söz vermiştiniz ama hala planlamada aşamada” dedi.

'SİZ 5 YILDA BİTİREBİLDİNİZ Mİ?'

AKP’li Yaşar’a yanıt veren Başkan Karakayalı, “İşçi ile ilgili konuda notumu aldım, bilgilendirme yapacağım. Kentsel dönüşüm konusuna gelirsek… Bir önceki dönem belediye başkanı AKP'liydi. Siz 5 yılda bitirebildiniz mi, bitiremediniz. Bu imar çok farklı durum.  Biz devletle çalışıyoruz.  Bir buçuk senede biter mi, bitmez. Davalar açıldı, mahkeme planları iptal etti. Bunun için çalışmalarımız sürüyor“ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi