Kökenlerini 1952’de kapatılan Kızılçullu Köy Enstitüsü’nden ve ardından kurulan Buca Eğitim Enstitüsü’nden Vali Rahmi Bey mahallesine muhtar adayı olan Güzide Zeren, adaylığını anlamlı bir günde ilan etti. Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının tanındığı 5 Aralık günü adaylığını açıklayan Güzide Zeren, Buca’nın en merkezi mahallesini, oluşturulacak mahalle meclisleri ile yönetmeyi planladığını açıkladı. Zeren’e açıklamasında, Buca Kent Konseyi’nin üyeleri, Kadın Meclisi üyeleri, Öğrenci Veli Derneği üyeleri ve mahalle halkı ve Buca’nın diğer kadın muhtar adayları da destek vererek başarılar diledi. Değişen yaşam koşulları nedeniyle muhtarlığın sadece evrak alınan bir yer haline geldiğini oysa daha farklı görevleri kendisine misyon edinmesi gerektiğini ifade eden kadın muhtar adayı Zeren, yaptığı basın açıklamasında mahalle kültürünü yaşatabilen, dayanışmacı ve katılımcı bir muhtarlığı hayata geçireceğini açıkladı.

"BUCA’NIN GÖZ BEBEĞİ"

Buca Belediyesi önünde yaptığı basın açıklaması ile adaylığını açıklayan Vali Rahmi Bey Mahallesi Muhtar Adayı Güzide Zeren açıklamasında şunlara değindi: Vali Rahmi Bey Mahallesi; artık katılımcı, dayanışmacı, komşuluk ilişkilerine önem ve değer veren bir mahalle olmayı hak ediyor. Ben de Köy Enstitülü bir öğretmenin kızı olarak mahallemizi bu anlayışla ve mahalleli ile yönetmeye hazırım. Vali Rahmi Bey, hem tarihi dokusu, hem kentli duruşuyla Buca’nın en aydınlık yüzlü mahallelerinden biri olduğunu son seçimlerde de kanıtlamıştır. Böyle aydınlık düşünceli mahallemiz sakinlerinin de mahallenin sorunlarının çözümüne ve mahallenin birlikte yönetilmesine katkı koyacaklarına eminim. Buca’nın merkezinde yer alan bir mahalle olması nedeniyle yaşadığı trafik, gürültü, otopark ve benzeri sorunların çözümünün mahalleli ile birlikte aranmasına çaba sarfedeceğim.

ESKİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ CANLANDIRACAĞIZ

Buca’nın resmi olarak kurulmuş ilk sokağını (Soğukkuyu, şimdiki Karakol Sokağı) içinde barındıran Vali Rahmi Bey mahallemiz geçmişten gelen tarihi dokusu ile de ilçenin önemli mahallelerinden biridir. Bu dokunun korunması, eski komşuluk ilişkilerinin yeniden geliştirilmesi, mahalle kültürünün gerektirdiği dayanışma ve yardımlaşmanın tekrar canlandırılması için birlikte çalışacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin mahalleyi daha etkin ve rahat kullanabilmesi için birlikte geliştireceğimiz yeşil alan oluşturma, kaldırımları herkesin kullanımına uygun olarak düzenleme işlerinin yerel yönetimlerde ısrarlı bir takipçisi olacağım. Mahallemizin sokaklarını kendisine yurt edinmiş hayvan dostlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçlarının giderilmesinde yerel yönetimin barınak imkânını da değerlendirecek şekilde mahalleli ile birlikte çalışma yapacağım.

"KARARLARI MAHALLE MECLİSİ ALACAK"

Mahalle meclisi, sokak ve apartman temsilcileri ile mahallemizi hep birlikte yöneteceğiz. Mahallemizde yaşayan yaşlılarımız ve engellilerimiz için dayanışma ağı kuracağız. Mahallemizde, kadın ve çocuklar için atölyeler hayata geçireceğiz. Açıkhava film gösterimleri ve halk konserleri ile yaşayan bir mahalleyi hep birlikte kuracağız. Mahallemizin sınırları içinde bulunan Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini sadece bir gelir kaynağı olarak görmeyip çocuklarımız gibi sahiplenecek ve onları da mahallemizin sakinleri olarak kabul edip çalışma ve paylaşımlara dâhil edeceğim.

"TÜM KADIN ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ"

Bu gün muhtarlık için yarıştığım değerli arkadaşlarım muhtarlığımız süresince mahalle meclisimizin doğal üyeleri olacaktır. Seçimlere kadar geçecek sürede sadece mahallemiz için neler yapabileceğimize odaklanacağımız, gereksiz ve kişisel polemiklerden uzak duracağımızı ifade eder, bu vesile ile bütün aday arkadaşlarıma başarılar dilerim. Ayrıca bu yarışta yüreğini ortaya koyarak yola çıkan tüm hemcinslerime, bu zorlu ve adaletsiz yarışta başarılar dilerim. Tüm engellemelere rağmen biz kadınlar; hayatın içindeyiz çünkü biz hayatın yarısıyız. Tüm kararlılığımız ve yaşama olan bağlılığımızla yerel yönetimlerin de her kademesine talibiz.

Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından; kadının seçme ve seçilme hakkını kazandığı bu önemli günde adaylığımı açıklamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Laiklik başta olmak üzere Cumhuriyetin kazanımlarının korunması ve ilerletilmesi tüm çalışmalarımızın temel ilkesini oluşturacaktır. Hayalimizdeki mahalleyi birlikte yaratabiliriz ve yaratacağız.”

GÜZİDE EREN KİMDİR?

Güzide Zeren 1964 Uşak Doğumlu. Uşak Lisesi’nin ardından, Anadolu Üniversitesi’nde İş İdaresi Bölümünü okudu. 30 yıldır Buca’da yaşayan Güzide Zeren 15 yıldır da, Vali Rahmi Bey Mahallesi’nde yaşıyor. Sivil toplum Kuruluşlarında çalışmayı, sosyal projelerde yer almayı hayat tarzı olarak benimseyen muhtar adayı, aynı zamanda pek çok kuruluşta birden aktif görev alıyor.

Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı olan Güzide Zeren aynı zamanda Öğrenci Veli Derneği’nin de aktif üyesidir. Vali Rahmi Bey Mahallesi Muhtar Adayı Güzide Zeren evli ve iki çocuk annesidir.

Editör: Haber Merkezi