Ümit Kartal / İz Gazete - Başbakan Binali Yıldırım’ın AKP Grup toplantısında hastanelerde iyileşme olduğunu iddia ederek, "Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki,, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu" demesine tepkiler sürüyor.

Konuya dair gazetemize konuşan KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, Başbakan Binali Yıldırım’a tepki göstererek, “Sağlık çalışanlarının, hastanelerin ve Acil servislerin acilen çözülmeyi bekleyen sorunları var. Başbakan esprilerini başka konularda yapsın” dedi.

Rukiye Çakır, “Gerçekten her geçen gün sağlık alanındaki sorunlar artarken, gün aşırı nöbetlerle sağlık hizmeti vermeye çalışan sağlık çalışanlarının performansa dayalı çalışma sistemi ile nefes alması dahi zorlaşırken, Başbakan Binali Yıldırım’ın ifadeleri sağlık çalışanları arasında öfke ile karşılandı” diye konuştu.

KADIN ÇALIŞANLARA TACİZİ DOĞURUR

Hastanelerde öldürülen, fiziksel şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarını hatırlatan Çakır, “Başbakan’ın ‘kız bakma yeri’ şeklindeki ifadeleri, sağlık alanının kadın emeği yoğunluklu olduğu da düşünüldüğünde, kadın çalışanlara yönelik cinsel taciz tehlikesini de akıllara getiriyor” dedi.

ÜLKE NÜFUSUNDAN FAZLA HASTA

Sağlıktaki dönüşümle birlikte sağlık çalışanlarının türlü şiddet, baskı, mobing ve ağırlaşan çalışma koşullarıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Çakır, “Sağlık çalışanlarının acilen çözülmesi gereken problemleri var. Acil servislerin acilen çözülmesi gereken problemleri var. Bir ülkenin sağlık hizmetlerinin durumu Acil servislerinin durumu ile ölçülür. Ne yazık ki şuanki Acil servisler sağlıktaki dönüşümün yükünü çekiyor. Bir yılda 110 milyon hasta Acil servislerine başvuruyor. Bu ülke nüfusundan çok daha fazla… Dolayısıyla Ti’ye alınacak bir durum yok ortada. Başbakan esprilerini başka konularda yapsın” dedi.

Editör: Haber Merkezi