Yapılacak toplantı ve programa ilişkin bir açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; iki ülke başbakanının Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı'nda bir araya gelmesini ve bu toplantının İzmir'de gerçekleşmesinin önemli olduğunu söyledi. Delican; Ege Denizi'nin iki yakasındaki dost ülkelerin, güçlü işbirlikleri ve ortak kararlarla bunu pekiştireceğine inandığını belirtti.

İl Başkanı Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel'den İzmir'e Pazartesi akşamı geleceğini ve saat 21.30'da Adnan Menderes Havaalanı'nda kendisini karşılayacaklarını söyledi, "İzmir Adnan Menderes havaalanında Sayın Başbakanımıza gerçekleştireceğimiz coşkulu karşılamaya tüm vatandaşlarımız davetlidir" dedi.

Delican; "Başbakanımız, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez böylesi önemli bir zirve vesilesiyle İzmir'de olacak. Bu büyük buluşmanın, başta İzmir olmak üzere; ülkemiz ekonomisi ve iki ülkenin ilişkileri açısından önemli kazançlar doğuracağına inanıyorum. İş dünyasının karşılıklı olarak beklentileri de bu yönde, farkındayız. Başbakanımızın Yunanistan Başbakanı Çipras ile sığınmacılar ve daha pek çok meseleyi de görüşmesi de bekleniyor. Olumlu sonuçlar alınacağını ve ortaya gerek ticari gerekse insani işbirlikleri çıkacağını umuyoruz" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'e özel bir önem verdiğini belirten Demircan şunları söyledi,

"Başbakanımız her zaman İzmir'in yanında oldu. Olmaya da devam ediyor. Başta ulaşım olmak üzere; İzmir'in sanayi ve tarım yatırımları hızla devam ediyor. İzmir'i kalkındırmak ve Başbakanımızın şehrimize ilişkin nihai hedefine ulaşmak için çalışırken; İzmirli hemşerilerimizin de her geçen gün bizlere verdiği güven ve desteğin arttığını da görüyoruz."


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi