İZ GAZETE- CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda çarpıcı iddialarda bulundu. Kılıçdaroğlu "Bir vakıf kurduruyorlar Amerika'da. Paravan bir vakıf. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait" dedi. TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ismini paylaşan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı video sonrası İz Televizyonu’nda yayınlanan Pınar Teke ile Gün Doğdu programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

‘AKIL TUTULMASI’

“Sözün bittiği yerdeyiz” diyen Başarır, “Yaklaşık 60 milyon doların TÜRGEV ve ENSAR vakfı aracılığıyla Amerika’da bir kuruma aktarıldığı görülmektedir. TÜRGEV ve ENSAR bu parayı nereden buluyor? Bugün o para yaklaşık 1 milyarın üzerinde üçe böldüğümüz zaman 300 bin metrekare Türkiye’de yurt yapmak için arazi kalıyor. Bir akıl tutulması yaşıyoruz. Genel Başkan’ımızın açıklamasının ardından AKP’nin sazanları atladı. O para legal orada yurt yapılacak vs. dediler. Sen kimin parası ile Amerika’da yurt yapıyorsun. Bu para onlara göre ufak bir para 60 milyon dolarcık. Bizlere göre çok büyük. Bugün 10 öğrenciden 8’i sokakta bu devlet yurt veremiyor. Ki bu tespit edilen ya edilemeyenler ne olacak? Türkiye bitti Amerika’da yurt yapmak kaldı. Utanç duvarını aştılar. Edepli olsunlar ve sussunlar. Uyarılarımızı yapıyoruz. Hukuka uyun diyoruz. Yapmayan sonucuna katlanır diyoruz. Bu ülkeyi hukuka göre bürokratlar yönetir. Bu kirli işlerin hesabını verirler bu kadar basit” diye konuştu.


 

Editör: Haber Merkezi